Új évjárat Szekszárdról
Borok és készítőik
Több mint 25 pincészet képviselte a Szekszárdi borvidéket 2009. május 28-án a „Borok és borászok Szekszárdról” című rendezvényen. A Petőfi Irodalmi Múzeum (Károlyi Palota) patinás falai között látták vendégül e déli régió nedűinek szerelmeseit az ismert és kevésbé ismert borászok. Az asztalokon 3-3 bor sorakozott fel, hogy aztán érett, gyümölcsös tartalommal töltse meg a poharakat. A vörösek záporát itt-ott megtörte egy-egy rosé vagy fehérbor, amikben egyetlen kóstolónak sem kellett csalódnia. A délelőtti órákban főleg a szakma képviselői tették tiszteletüket a borászoknál, akiknél egy-egy nagyágyú bor bizony ámulatba ejtette az ízlelőbimbókat. A már nem csak rosé-iról, hanem például Pentaton vörösboráról is híres Dúzsi Tamástól kezdve, a fiatal Sebestyén Csabán át, egészen a szószóló Heimann Zoltánig jelen voltak a helyi erők, de kevésbé ismert pincészetek gyöngyszemeivel is meg lehetett ismerkedni, így például a borainak nagy részét reduktív módon készítő Márkvárt Pincészettel.