Badacsony New Yorkban
Budapest, New York Palota
Immáron ötödik alkalommal mutatkozik be a Badacsonyi Borvidék az impozáns budapesti New York Palotában április 6-án. Az eseményen a badacsonyi borászok személyesen töltik boraikat szakmai partnereik és a borkedvelők poharaiba.
Kitűnő alkalom ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, kérdéseikre közvetlenül tőlük kapjanak választ. A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz, hogy az általuk kínált válogatott borok kóstolása, és a velük való beszélgetés által elevenedjen meg a Badacsonyi Borvidék hangulata.
A kóstolón résztvevő borokat egy borászokból álló bizottság vakkóstoló során előminősíti, annak érdekében, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkozzanak.
„A kerek évforduló kapcsán döntöttünk úgy, hogy idén az elmúlt 5 év legszebb tételeit, többek között igazi terroir borokat mutatunk be” – mondta Békássy János elnök, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről, akik a Badacsonyi Borvidéki Borút Egyesület borászainak aktív közreműködésével szervezik meg a borvidék bemutatkozását.
Ez természetesen sokféleképpen történhet: szóban, képben, álló- és mozgó változatban, színesben vagy éppen fekete-fehérben, csendesen vagy kiabálva. Az ismerkedés egyik legjobb módja azért mégiscsak az, ha a bor szól hozzánk. Megszólít, megérint, közel kerül – rengeteg kifejezést használhatunk, a lényeg egy- és ugyanaz. Megismerni és megszeretni.
Ebben kínálnak a szervezők neves szakemberek közreműködésével némi segítséget a következő mesterkurzusok által azoknak, akik számára a bor nem csupán egy alkoholos ital.
15.00-16.15
Mésallience vagy szerelmi házasság? Mit együnk a badacsonyi borokhoz?
dr. Csizmadia András gasztrofilozófus
16.30-17.45
Őshonos vagy világfajta: elég-e, ha a miénk? Badacsonyi fajták a ringben.
dr. Mészáros Gabriella tanár
18.00-19.15
Badacsony a nagyvilágban. Vulkánok lelke a jóindulatú, objektív kívülálló szemével.
Robert Smyth AIWS, újságíró
15 és 16 óra között a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják a borászatok, illetve 15 órától minden borkedvelő részt vehet az exkluzív kóstolón, mindössze 4.900 forintért.
Új programelemként színesítik a rendezvényt a mesterkurzusok, melyek ára 2.000 Ft/fő/mesterkurzus.
A helyszínen már csak korlátozott számban lehet belépőt venni, 5.900 Ft-os áron.
Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra március 4-től lehet elővételben vásárolni a www.kostolo.badacsony.com oldalon.
További információ a badacsonytomaj@tourinform.hu email címen kérhető.
Helyszín: New York Palota, Budapest, Erzsébet krt., 1073
Időpont: április 6.
Jegyár: 4900-5900 Ft
A kiállító borászatok:
- Weller Borház
- Szatmári Családi Pincészet
- Nyári Pince
- Borbély Családi Pincészet
- Gilvesy Pincészet
- Istvándy Pincészet
- Villa Sandahl
- Villa Tolnay Borház
- Szabó Családi Pince
- Szent György Pince
- 2Ha Szőlőbirtok
- Edegger Pincészet
- Bencze Családi Birtok
- Málik Pince
- Horváth Pince
- Fischer Borház
- Szászi Birtok
- Sabar Borház
- Bakó Ambrus
- SkizoBor
- Válibor
- Laposa Borbirtok
- Szarka Gyula Pincéje
- Csobánci Bormanufaktúra
- Csendes Dűlő Szőlőbirtok
- Folly Arborétum és Borászat
- Orbán Pincészet
- Fata Pince
- Németh Pince
- NAIK Szőlészeti és Borászati Kutató Intézet
- Első Magyar Borház-Szeremley Birtok
- a'Capella Szőlőbirtok
További kiállítók:
- Badacsonyi Pálinkaház
- Hotel Bonvino Wine & Spa
- BellaBadacsony (aszalt és szárított gyümölcsök, zöldségek)
- Szegi Családi Gazdaság (kézműves sajtok
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!