11. Magyar Borok Bálja
Budapest, InterContinental Budapest
2016. február 27-én immáron 11. alkalommal kerül megrendezésre a Magyar Borok Bálja, amelynek az InterContinental Budapest ad otthont. A rendezvény célja, hogy a magas minőségű magyar borokat hozzájuk méltó környezetben mutassa be exkluzív vendégeinek.
Exkluzív társaság
Az ország egyik legnagyobb presztízsű bálja azért különleges, mert nemcsak a hazai üzleti, kulturális és diplomáciai élet szereplőinek megjelenése emeli fényét, hanem a legjobb magyar borok készítői is. Itt nem lepődik meg a borkedvelő, ha asztaltársával olyan borról beszélgethet, amelyet ő készített el.
Prémium borok
A szervezők a borsorunkat olyan bortípusokra építették, amelyek meghatározzák a hazai kínálatot. Szerepel benne az elegáns, tradicionális készítésű pezsgő, a Márai óta alapértelmezett olaszrizling, a fűszeres kékfrankos, a méltóságteljes bordeaux-i típusú vörös házasítás és végül a világ semelyik édes borához nem hasonlítható, lélegzetelállító Tokaji. Ezen évről-évre visszatérő kategóriák sorát minden alkalommal kiegészítik egy vendégborral.
A borsort bemutató cikkünkért ide kattintson>>
A vacsora után lehetőség nyílik egyrészt a fenti borfajtákból további tételeket kóstolni, valamint hagyományosan az Év Bortermelői is készülnek egy-egy meglepetéssel.
A 2016-os év újdonság egy sétálókóstoló. Száz különböző magyar bor vonul majd fel, vagyis az extrém elegáns környezetben és emelkedett hangulatban szinte a teljes hazai aktuális borkínálatot megkóstolhatják a vendégek. Aki elsősorban ez érdekel, annak a teljes báli jegy helyett lehetősége van külön jegyet váltani a sétáló kóstolóra.
Sétáljon be féláron a Borbálra!
Fenséges ételek
A Bál boraihoz készült ételsort Bernáth József creative chef, az RTL Klub Konyhafőnök műsorának chef-je és Gullner Gergő, az InterContinental Budapest chef-je álmodta meg. A Bál borszakértője és gasztronómiai tanácsadója Mészáros Gabriella, a Borkollégium igazgatója.
Az ételekről szóló cikkünkért ide kattintson>>
Első osztályú programok
Borbál nincs, nem is lehetne Liszkay Mihály zongorajátéka nélkül, sem úgy, hogy a hivatalos borszakértő és gasztronómiai tanácsadó szerepét nem Mészáros Gabriella tölti be. De idén ott lesz mellettük, és a báli borokhoz ételkölteményeket varázsol Bernáth József, az RTL Klub Konyhafőnök című műsorából ismert cretive chef, és Gullner Gergő, az InterContinental Budapest chef-je is.
Fellép Döme Norbert hegedűművész, a Voice and Guitar formáció, vagyis Micheller Myrtill és Pintér Tibor, sőt, Tóth Vera, valamint Zséda, aki a „Zongorista és Én” című produkcióját mutatja majd be a közönségnek. Az illusztris társaságot és a közönséget pedig Erős Antónia, az RTL klub kétszer is legnépszerűbb női műsorvezetőnek választott arca fogadja majd az est háziasszonyaként.
Részletek és jegyvásárlás a borbal.hu oldalon.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!