Buborék Világ Mesterkurzus
Budapest, Borkollégium
A pezsgőt sokan a különleges alkalmak italának tartják, és ezért igen ritkán – általában az év végén – fogyasztják csupán. A tradicionális módszerrel készült pezsgők természetesen tényleg nem nevezhetők mindennapinak, azonban a buborékos italok meglehetősen széles spektruma alkalmas a változatos felhasználásra.
A hagyományos, vagy charmat eljárással készült pezsgők, a proseccók, a habzó és gyöngyöző borok között találunk minden eseményhez illő választást, legyen az egy vacsora, kertiparti, vagy egy nyáresti beszélgetés. Ezek az italok ráadásul kiválóan illeszkednek az étkezéseken szinte minden fogáshoz, így a gasztronómiában is optimális választást jelenthetnek.
A hazai boréletben egyre nagyobb szerepet töltenek be mind a pezsgők, mind a habzó- és gyöngyöző borok, ezért is tartottuk fontosnak egy ilyen témával foglalkozó kurzus elindítását. A különböző pezsgőkészítési módok, pezsgőstílusok, termőhelyek különleges izgalmakat ígérnek a résztvevőknek.
Tematika
Technológiai alapok (3 óra)
Termőhelyek vonzásában 1. (3 óra)
Termőhelyek vonzásában 2. (3 óra)
Champagne (2 óra)
Pezsgő és gasztronómia (2 óra)
Egyéb információk
Részletes megnevezés: Buborék világ
Képzési napok: intenzív 2, jellemzően szombat-vasárnap, 9.00-18.00 óra között
Tanórák száma (60 perc) 15
Kóstolt italok száma: 20
Magyar vizsga és oklevél ingyenes
Tandíj
Kedvezményes ár: 38.000 Ft + ÁFA, amennyiben a tanfolyam kezdete előtt 15 naptári nappal megtörténik a befizetés, illetve megérkezik az átutalás az iskola bankszámlájára.
Teljes ár: 45.000 Ft + ÁFA, amennyiben a tanfolyam kezdetétől 15 napon belül történik a befizetés.
Jelentkezés
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!