Ízutazás a Francia Gasztronómiába
Budapest, Araz Étterem
A Goût de / Good France eseményhez csatlakozott az Araz Étterem, élén Barka Áron Chef de Cuisine-jával, aki ez alkalommal franciaországi tapasztalatait és az ott tanult fortélyokat mutatja be egy igazán különleges vacsora keretén belül.
2016. március 21-én kerül világszerte megrendezésre a Goût de / Good France gasztronómiai esemény több, mint 1000 séf részvételével. A résztvevő éttermek szerte a világon egyszerre szolgálják fel francia ihletésű vacsorájukat, ezzel tisztelegve a francia konyha érdemei: innovációs készségei, a magas minőség és a környezettudatos konyha előtt.
Az Araz Étterem francia estjének különlegessége nem merül ki a 21. századi technológiával elkészített fogások felszolgálásában, ugyanis az ételeket prémium minőségű francia borok és pezsgők kísérik. A hangulatról Jákó Krisztina és Virágh József sanzonjai gondoskodnak.
Ár borsor nélkül: 11500 Ft/fő
Ár borsorral: 18900 Ft/fő
Menü:
„Aperitif” Pisztáciás tigris garnéla Szarvasgombás fehérparadicsom krémleves szilvás brióssal
Tengeri farkas Bouillabaisse articsókával - Mumm Cordon Rouge Brut Champagne Bouillebaisse- Nagy kedvencem, amit Port St. Louisban tanultam egy idős helybéli bácsikától. Egy kicsi módosítással és technológiával dúsítottan készítjük el, megőrizve az eredeti tradíciós receptet.
Előétel
Szarvasgombával parfümerizállt libamáj Créme Brulée, sült fügével és kalácsmorzsával - Duval Leroy Brut
Meglepetés Sorbet
Kakukkfüves vörösáfonya-sorbet karamellás cassis-szal
Főétel
Sole Véronique grillezett édesköménnyel és feketelencsével - Guy Saget Pouilly-Fumé Les Logères Sole Véronique - Szintén egy klasszikus, ami már feledésbe merült. Az ihletet egy különleges Champagne illata és íze adta. Sokáig kísérleteztem, hogy az ízek teljesen összeérjenek. A friss hal, az édeskömény serkenő roppanósága, a fekete lencse harsonája, a szőlő friss zamata, a halcsontokból készült bársonyos vajas mártás adja a fogás gerincét.
vagy
Fűszeres vesepecsenye libamájjal, édesburgonya soufflé-val levendulás zöldbabbal, Vichy karottával és Chambord szósszal - Barons De Rothschild Lafite
Sajtválaszték Desszert
Fehérhúsú barackmousse jégburokban rózsaesszencia-zselével, szárított eperrel és fehércsokoládé-morzsával - Moet & Chandon Rosé Imperial Marquise au chocolat Az étcsokoládé és kávé harmóniadús találkozása, melyben a kávé iránti szenvedélyem is megmutatkozik.
Helyszín: Araz Étterem Budapest, Dohány u. 42, 1074
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!