Nyílik a BalatonBor!
Balaton, Több helyszínen, Nyitott borok és nyitott pincék hétvégéje
Friss, izgalmas és nagyon balatoni: itt van a BalatonBor új évjárata! A 2016-os termésből 24 BalatonBor került kiválasztásra, melyeket az április 18-i budapesti bemutató után két hétvégén át kiemelten lehet kóstolni szerte a Balaton körül.
A BalatonBor nem csupán egy jól sikerült marketinfogás, hanem sokkal több annál. Az egységes palack és arculat a balatoni szőlészetek és borászatok összefogását és közös gondolkozását jelképezi, és a közös célt, hogy hosszú távon is egyre magasabb szinten mutassák fel a balatoni borkultúra értékeit.
A BalatonBor tavalyi fogadtatásán és sikerén felbuzdulva, idén több mint 32 balatoni borászat nyújtott be kérelmet, hogy elkészíthesse saját olaszrizlingjét a meghatározott kritériumrendszernek megfelelően. Végül 24 pincészet kapta meg a BalatonBor minősítést, így idén az ő rizlingjeiket kóstolhatjuk meg az egységes címke mögé rejtve.
Mikor kóstolhatunk?
Két hétvégén át: 2017. április 22-23-án és 29-30-án.
A Nyitott borok, nyitott pincék hétvégéin a csatlakozó borászatok és éttermek tárt karokkal várják a látogatókat - sőt, a náluk kóstolható BalatonBor(ok) mellé különleges fogásokat is ajánlanak.
Hol kóstolhatunk?
- Baricska Csárda
- BL YachtClub & Apartments
- Borbarátok Vendéglő
- Carpaccio Étterem2
- Château Visz Hotel & Restaurant
- Chianti Étterem
- Fészek -Étel és Hotel-
- Gianpiero's Étterem
- Horváth-Ház Balatonfüred
- Káli Art Inn****
- Kistücsök Étterem
- Kővirág - Étel, Ital, Ágy
- Kredenc
- Laposa Birtok
- MI A KŐ
- Neked Főztem Zánka büfé & gasztrokocsma
- Nem Kacsa
- Paletta Keszthely
- Paletta Bistrobar és Vinoteca
- Pláne Badacsony borterasz
- Terazza Bistro - Bar
- Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet
- Buzás Borok
- Dobosi Pincészet és Vendégház
- Gergely Borház Szent Balázs-hegy
- Pócz Pincészet
- Sabar Borház
- Söptei Pincészet És Étterem
- Szabó és Fia Borpince
- Veszprémi Pince
- Vesztergom Pince
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!