Tokaji Ősz 2016
Tokaji borvidék, Tokaj, Az Év Borgasztronómiai Eseménye
Legyen Ön is részese az Év borgasztronómiai eseményének a világörökség részét képező Tokaj-Hegyalján.
A háromnapos rendezvény részletes programjai:
Péntek - 2016. szeptember 23. - 20.00 óra
Tokaji Ősz Gálavacsora
Helyszín: Andrássy Rezidencia ***** télikert
A gálavacsora helyszínét adó Andrássy Rezidencia 5 csillaggal járul hozzá az estélyhez. A Télikertben a Michelin csillagos Costes és Costes Downtown éttermek executive séfje, Miguel Vieira személyesen készíti el a különleges fogásokat Takács Gáborral, az Andrássy Rezidencia executive séfjével.
A pazar étkek mellé Bacsó András, az év "Borászok Borásza" által ajánlott borokat párosítunk.
- Borjútatár fürjtojással kaviárral házi hagymás Pain Paillasse-val - Royal Tokaj Furmint Dűlőválogatás 2015
- Lazacpisztráng pácolva, alma és mángold - Demeter Zoltán Szerelmi Hárslevelű 2015
- Fácánmell grillezve, árpa és feketegyökér - Oremus Mandolás Furmint 2009
- Borjúgerinc, zeller, szarvas gomba és erdei gombák - Szepsy Úrágya Furmint 2003
- Csokoládé Mousse, tonkabab és mango - Disznókő Tokaji Aszú 6 puttony 1999
Szombat - 2016. szeptember 19.
10.00 óra Borkóstolók: Tokaj és a kultúra. A borkóstolók alatt a Tokaji borvidék építészeti, művészeti, kultúr- és bortörténeti bemutatása.
Csoportos kóstolók 17 nívós hegyaljai borászat részvételével.
12:00 óra Ebéd a helyi gasztronómia jeles képviselőivel a Sárga Borház Étteremben, a tállyai Oroszlános Borvendéglőben és az újjá alakult tolcsvai Ős Kaján Étteremben.
Délutáni borkóstolók - 20-25 fős csoportokban: Történelmi és vertikális kóstolók a Tokaj-Hegyelja fent említett 17 jeles borászatának legszebb tételeivel.
18:00 óra Jazz + Bor: Koncerttel egybekötött Bodrog Smoker BBQ piknik vacsora borbárral a tolcsvai Szirmai-Waldbott Kastélyban.
- Füstölt húsos tortilla tekercs, avokádó, koriander
- Zöldséges őszi kacsasaláta
- Oldalas, Flank steak, Laskagombás csirke
- Zöldséges burgonya, Furmintos lencseragu, Káposzta saláta
- Mazsolás,diós piskóta, füstölt csokoládé mártással
A borbárban a vendégek kedvükre válogathatnak a résztvevő borászok nedűiből, eközben a kastélykert színpadán lágy élő jazz dallamok csendülnek majd fel.
2016. szeptember 25. vasárnap
10:00 óra Dűlőtúra, borkóstoló és szüret a tolcsvai Oremus Szőlőbirtokon. A leszüretelt szőlőből Bacsó András a 2016-os év “Borászok Borásza” készít borokat, melyeket a rendezvényt követően lepalackozunk és névreszólóan eljuttatunk vendégeinknek.
Egy vidéki szüreti ebéddel zárul a délelőtt, melyet “A” Leves - street food team készít.
- Zempléni gulyás - Charloais marha, frissen blansírozott és konfitált zöldségek
- Szüreti túrós batyu must sodóval
Az egyes programpontok között a szervezők transzfert biztosítanak a vendégek részére.
További információkért látogassa meg a rendezvény weboldalát, vagy keresse fel az eseményt Facebookon.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!