A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
A Zene Bora - Tokaji Cuvée

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj A Zene Bora - Tokaji Cuvée 2010

Véleményünk szerint

A bor illatában a gyümölcsös karakter tőle szokatlan részletgazdagságra, mélységre tesz szert. A kortyot a citrusok és a sárga húsú gyümölcsök mellett megjelenő élénk savgerinc úgy teszi izgalmassá, hogy nem lép az előtérbe, inkább csak aláhúzza az ízeket. A jelentős cukortartalom visszafogott krémességet ad. Ez a bor szikrázik. A már régóta kóstolókban is felébreszti az első átütő édes tokajik emlékét. Citrusokra épülő fagylaltokat kóstolnánk hozzá.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-10-25

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    9.1 %
  • Palackmennyiség

    231
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Ez a bor, azt az örömet szeretné erősíteni, amellyel Herczku Ágnes művészete lep meg mindannyiunkat nap mint nap. A bor természetes maradék cukortartalma 159 g/l, savtartalma 10,6 g/l, cukormentes extraktartalma 49,5 g/l.

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!