A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Mit tudsz a kadarkáról?

Megoldások

2014-01-04 | Tóth Adrienn


Sokan emlegetik a kadarkát egyik kedvenc szőlőfajtájukként, de mit is tudunk valójában róla, kiderül ebből a gyors, ötkérdéses tesztből. Itt következnek a megoldások azokra a kérdésekre, amelyek kitérnek a fajta hazai történetére, a belőle készült borokra, a hozzá kapcsolódó borvidékekre, és persze gasztronómiai szerepkörére.


A kérdésekhez kattints IDE!

A kadarka feltehetően szerb közvetítéssel került hozzánk, és gyorsan elterjedt. Melyik időszakról mondható el, hogy ekkor vált országosan művelt fajtává?

A helyes válasz a B: a reformkor.

Melyik hazai bort termelő területek tekintenek rá kitüntetett figyelemmel?

A helyes válasz a C: az Alföld és Szekszárd.

Milyen érésű a kadarka?

A helyes válasz a C: késői.

Mi a jellemző a kadarkából készített bor szerkezetére?

A helyes válasz az A: a magasabb sav- és az alacsonyabb tannintartalom jellemző rá.

Milyen ételcsoporthoz illik leginkább a kadarka?

A helyes válasz az A: a pörköltekhez.

Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!