Mit tudsz a kadarkáról?
Megoldások
2014-01-04 | Tóth AdriennSokan emlegetik a kadarkát egyik kedvenc szőlőfajtájukként, de mit is tudunk valójában róla, kiderül ebből a gyors, ötkérdéses tesztből. Itt következnek a megoldások azokra a kérdésekre, amelyek kitérnek a fajta hazai történetére, a belőle készült borokra, a hozzá kapcsolódó borvidékekre, és persze gasztronómiai szerepkörére.
A kérdésekhez kattints IDE!
A kadarka feltehetően szerb közvetítéssel került hozzánk, és gyorsan elterjedt. Melyik időszakról mondható el, hogy ekkor vált országosan művelt fajtává?
A helyes válasz a B: a reformkor.
Melyik hazai bort termelő területek tekintenek rá kitüntetett figyelemmel?
A helyes válasz a C: az Alföld és Szekszárd.
Milyen érésű a kadarka?
A helyes válasz a C: késői.
Mi a jellemző a kadarkából készített bor szerkezetére?
A helyes válasz az A: a magasabb sav- és az alacsonyabb tannintartalom jellemző rá.
Milyen ételcsoporthoz illik leginkább a kadarka?
A helyes válasz az A: a pörköltekhez.
Ha értesülni szeretnél a magyar és nemzetközi borvilág híreiről, jelentkezz Primőr hírlevelünkre!
Winelovers borok az olvasás mellé
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!