A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A második Budapesti Étterem Hét

Március végén ismét olcsóbban fogyaszthatunk

2012-03-01 | Vizi Csenge


A második Budapesti Étterem Hét

Egy évvel ezelőtt indult útjára a Budapesti Étterem Hét program, amelynek keretén belül háromfogásos vacsoramenükkel várják számos fővárosi étteremben a vendégeket. Ezek a menük azért érdekesek, mert mindet egységes áron, vagyis 3000 Ft-ért lehet elfogyasztani. A tavalyi közel 5000 fő részvétele az Étterem Héten azt mutatta, hogy van kereslet hazánkban egy ilyen eseményre, ezért döntöttek a szervezők a folytatás mellett.


Hollandia, Belgium, Bécs, Sanghaj, Róma, Szingapúr és New York. E sor végére illeszthető Budapest is, ugyanis 2011-ben csatlakozott az előzőekben felsorolt nagyvárosokban tartandó Étterem Hét sorozathoz hazánk is. A program először New Yorkban debütált az 1990-es években, ahol azóta már nem csak egy héttel jelentkezik egy évben az Étterem Hét, hiszen a nagy látogatottság, a sok éttermi csatlakozó partner lehetővé tette, hogy többször is alacsonyabb áron, de magas minőségű ételeket ízlelhessenek meg a város lakói. Európába a Diningcity.com hozta, amely lépés által hazánkba is eljutott a kedvezményes fogások hete.

Az elmúlt év Éttermi Hét mérlegére 31 felső- és középkategóriás vendéglátóhely került fel, amely szám idén hússzal nőtt. Remélhetőleg a tavalyi vendégek, illetve azok száma is nőni fog, akik 2011-ben nem tudták kihasználni e kedvezményt, de idén igényt tartanak rá, hiszen manapság egyre kevesebb ember engedheti meg magának, hogy egy felsőkategóriás étteremben ünnepelje meg házassági évfordulóját vagy épp csak eltöltsön egy hangulatos estét baráti körben.

2012-ben március 26-tól egy héten át várják mindazokat, akik szeretnének elérhető áron egy top kategóriás étteremben elfogyasztani egy háromfogásos menüt, amely természetesen csak az ételfogyasztásra vonatkozik, italt az eredeti itallapról lehet rendelni. Mind a csatlakozott éttermek, mind a tavalyi fogyasztók száma azt mutatja, hogy él a fővárosi lakosokban egyfajta vágy arra, hogy meglátogassanak egy-egy magasabb kategóriás éttermet, és viszonylag kedvező áron megkóstoljanak néhány fogást étlapjukról.

A második Budapesti Étterem Hét

                                                (Fotó: Budapesti Étterem Hét sajtótájékoztatója)

„Fő célunk, hogy hosszú távon a minőségi vendéglátást helyezzük előtérbe Magyarországon, és sokaknak megadjuk a gasztronómiai élmény örömét!” – szól Kiss Zoltán, a DiningCity.com munkatársának nyilatkozata, ami ha valóban megvalósul, akkor a minőségi és igényes gasztronómia kereslete hazánkban csúcsra törhet. Épp ezért fontos ez a kezdeményezés is, amely csak egy téglának tűnik a lassan épülő falban, azonban ez is hozzájárul ahhoz, hogy felépüljön egy fellegvár. 

„A második alkalommal megrendezésre kerülő Budapest Étterem Hét rendezvényünket megelőzően felvettük a kapcsolatot a tavalyi résztvevő vendéglátóhelyekkel, illetve megkerestünk újakat. Először értesítettük őket az újabb lehetőségről, majd beszámoltunk nekik a 2011-es év sikereiről.

Így 48 étteremmel indult el a munka idén, amelyeknél feltételként azt kötjük ki, hogy a menü, amelyet ezen a héten elkészítenek, semmiben se különbözzön az amúgy szokásos a la carte kínálatuktól, vagyis ha betér egy vendég, aki honlapunkon keresztül foglalt, az pontosan olyan figyelmet és minőséget kapjon, amilyet egy épp betérő látogató kapna” – adja válaszát Kiss Zoltán arra a kérdésünkre, hogy milyen munkálatok előzték meg a 2012-es március végi programjukat, illetve milyen feltételeket állítanak a csatlakozó éttermek felé.

És hogy milyen szempontok alapján kerestek meg újabb éttermeket a magyar Diningcity csapatnál? „Elsősorban azt néztük meg, mely éttermekről hallani, olvasni sokat a top kategóriában, így szerettük volna mindenképpen például az Aranyszarvas bisztrót az ajánlataink között tudni, míg a különleges, egzotikus gasztrovilágot is erősíteni szerettük volna, ezért megkerestük a Bambuszliget japán éttermet.

Ez utóbbi apropója az volt, hogy a 2011-ben csatlakozott Fuji étteremben tavaly 250 vendég fordult meg ezen a héten, de ha lett volna hely, ennél jóval többen ültek volna be és fogyasztottak volna e tradicionális konyha remekeiből. Ők az idén duplájára emelték a helyeik számát, mi pedig lehetőséget biztosítunk egy másik hasonló konyha kipróbálására is.”

A második Budapesti Étterem Hét 

Vendégként semmi mást nem kell tennünk, mint a www.etteremhet.hu oldalon kiválasztani egy időpontot, az étkezés fajtáját, vagyis hogy ebédelni vagy vacsorázni szeretnénk-e, majd a megjelenő éttermek közül egy szimpatikust megjelölnünk. Ha még van szabad helyük, akkor adataink megadása után kapunk egy visszaigazolást a foglalásunkról. Ezután már nincs több dolgunk, mint az adott időpontban megjelenni, és élvezni az étterem szolgáltatását.

„Még csak 2 napja lehet asztalt foglalni weboldalunkon keresztül, de már most vannak olyan helyek, amelyek beteltek, ugyanis több mint kétezren adtak le asztalfoglalást” – osztja meg velünk Zoltán a legújabb adatokat.

Érdemes azonban arra figyelni, hogy ebben a programban csak és kizárólag a fenti honlapon történő foglalást fogadják el, telefonon vagy személyesen nem lehet asztaligényünket ezen akciós kereteken belül benyújtani, hiszen a honlapon működő program pontosan tudja számolni a foglalásokat, és ezzel mindig naprakészen tudhatjuk, melyik étteremben van még szabad hely.

A visszaigazolást tartalmazó levélben módosítási és lemondási link is található, így nem kell megijednünk, ha valami közbejön, és mégsem tudunk elmenni a már lefoglalt napon a kiválasztott étterembe. Ha azonban mégis minden stimmel, végül nézzük meg, hogy az idén csatlakozó Gepárd és Űrhajó Bolyki Borbisztró, Pavillon de Paris Étterem vagy épp a Bambuszliget japán étterem mellett mely vendéglátóhelyek szolgáltatását vehetjük még igénybe.

Az éttermek:

220 éves pinceétterem; Abszint étterem; Aranyszarvas bisztró; ARAZ étterem;
Bambuszliget japán étterem; Bohémia bisztró; Café Dorottya; Carne di hall; Centrál Kávéház; Chess étterem; Chelsea étterem; Citadella Panoráma étterem; Clock café & étterem; Fuji japán étterem; Gellért söröző; Gepárd és Űrhajó Bolyki Borbisztró; Haxen Király étterem; Hunyadi étterem; Jardinette étterem; Kaeng Som Tom Yum Thai Étterem; Kaltenberg sörház és étterem; Karma Café; Kárpátia étterem & söröző; Kéhli étterem; Kheiron étterem; Kisbuda Gyöngye Halétterem; Krízia olasz étterem; Lajos Király étterem; Manna Lounge&Étterem; Mezcal Mexikói étterem; Millenium da Pippo étterem; Náncsi néni vendéglője; Olive’s étterem (Radisson Blu Béke Hotel); Pavillon de Paris; Peppers! Mediterranean grill (Marriott Hotel); Premium café és étterem; Princessin (Residence Baron Hotel); Puskás Pancho Sport Pub; Remiz kávéház és söröző; Riso Ristorante & Terrace; Robinson étterem; Rozmaring kertvendéglő; Ruben étterem; Symbol Italian Fusion Restaurant; Spirit étterem; Vak Varjú étterem (Pest); Vak varjú étterem (Buda); Zazu Cafe; Zorbas Taverna; Zsindelyes Étterem és Pálinkaház

 

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!