A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Áldott húsvéti ünnepeket!

2015-04-17 | Árvay János



Itt vannak a böjti szelek. Pár napja már pólóban járkáltak az emberek, sőt volt, aki rövidnadrágban grasszált. Tegnaptól meg szinte visszajött a tél. 100 kilométeres széllökések, amik majd felborítják az embert. Az égen a sötét – talán hóval teli – felhők csak úgy száguldoznak. Szerencsen még jégeső is esett. Olvasom, hogy az országban több helyen homokvihar dúl, máshol esik a hó.

 

A kisháznál szépen kinyíltak a korai tulipánok, na meg a pince tetején az ibolyák. A legkisebb rozmaringbokrunk is elkezdett virágozni. A határban a mandula és a kajszibarack is bontogatja már rózsaszín szirmait. A faluban sok helyen sárgállik az aranyág virága. A kertekben is egyre több virág illegeti a szélben színes ruhácskáit. Egy közmondás szerint ilyenkor már kalapáccsal sem lehet visszaverni a füvet a földbe. Lassan zöldülni kezd minden. Csak el ne bánjon velük az éjszakai fagy! 

 

Én szorgalmasan rakom fával a kazánt hogy kellően meleg legyen a lakás.
Igen, jól sejtik, hogy igazából nem magunk, hanem Marcink miatt fűtök ilyen lelkesen.
Sokat fejlődött az elmúlt két hónapban. Ismeri mindenkinek a hangját, kerek szemekkel figyeli, amikor beszélünk hozzá. Megmelegszik ám rendesen a szívünk, mikor halljuk a hangos gügyögését és látjuk a széles mosolyát. Boldog gyerek, és boldogok vagyunk mi is. Amúgy kis vasgyúró, nő, mint a gomba. Nem szólhatunk rá semmi rosszat, mert alszik hosszúakat éjjel és nappal is. Igaz, néha sírós pillanata is van. Nem szereti a szeles időt, vagy érzékeny a frontra? Nem tudjuk. Ilyenkor bevetjük a csodafegyvert. A Megy a gőzös, megy a gőzös Kanizsára című dalt. Na, ez eddig bevált, Marci érdeklődve csendben marad.

 

Szabolcs és Réka az egyre közeledő esküvő dolgaival vannak elfoglalva. Nap mint nap van valami, amin izgulnak, hogy minden jól sikerüljön majd. Kezdik lassan körbejárni a rokonokat. Hívogatni mennek ide-oda. Szabi tartja a paleodiétáját. Látszik is az alakján, hogy se tésztát, se kenyeret nem eszik. Ezek mellett azért van munka is rendesen, Szabolcs tart egyre több borkóstolót. Akár velem, akár egyedül. Jó látni, hogy a kezdeti lámpaláz után mennyire felszabadultan, profin beszél akár egy embernek vagy nagyobb csoportnak is a borról, az életünkről.

 

Tegnap bepácoltuk a báránylapockát és combot (a pácba került vörösbor, rozmaring, fokhagyma, bors, borókabogyó, babérlevél, kevés balzsamecet), holnap kérget sütünk rá, majd a sütőben ezt fogjuk nagyon lassan megsütni ebédre. Ma meg már ettünk a házi főtt sonkából, a vele főtt tojásból. Ahogy illik, kaláccsal és tormával.

 

Mindenkinek hasonló jókat kívánunk!

 

Áldott húsvéti ünnepeket!

 

Árvay János

 

Címkék

húsvét bárány