A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Budai Sauvignon blanc

Nyakas Pince Budai Sauvignon blanc 2006

Véleményünk szerint

A tavaszi virágok mellett egyértelműen felfedezhető a mineralitás az illatában, utána szénsav és maradék cukor. Kóstolókat nagyban megosztó elemek ezek. Ami végeredményben fontos, az úgyis az összkép. Ez a könnyed, üde bor lehet délutáni, kertbe kiülős, vagy kortyolhatjuk párolt, fehér spárgához, esetleg ajánlhatjuk édesebb ízekre hangolt hölgyeknek száraz borként, vagy egyszerűen csak üljünk le vele (velük) és igyuk, igyuk, igyuk.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2007-08-13

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Etyek-Buda
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    89000
  • Ár

    1800 Ft
  • Fajtaösszetétel

    Sauvignon blanc 100%

Nyakas Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A Budai Sauvignon blanc harsány illatában és zamatában az évjárat miatt inkább a déli gyümölcs jelleg dominál, de felfedezhetőek a zöldpaprikás fűszer ízjegyek is. Pikáns előételekhez, sült és főtt halakhoz, pácolt sültekhez kitűnően illeszkedik. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 11-12 C.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

2-5 év

Hol vásárolható meg

kisker, nagyker, éttermek

Nyakas Pince bemutatása

A Budai borvidéki körzet szőlő és borkultúrája évszázados múlttal és gazdag hagyományokkal rendelkezik. A magas mésztartalmú, ásványi anyagokban gazdag talaj és a speciális mikroklíma egyedi zamatvilágú, intenzív illatú fehérborok termőhelye. A gondos szakértelemmel kialakított szőlőskertek, a szorgos emberi munka és a kíméletes kézi szüretelés biztosítja a természeti értékek megőrzését és az állandóan magas minőségű termést. Az 1997-ben alapított modern technológiával felszerelt pincészetet Malya Ernő és Nyúlné dr Pühra Beáta irányítja. A pince a friss, gyümölcsös reduktív és az összetettebb ízvilágú borok kézműves műhelye.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!