A pincészet borbemutatása
A Budai Sauvignon blanc harsány illatában és zamatában az évjárat miatt inkább a déli gyümölcs jelleg dominál, de felfedezhetőek a zöldpaprikás fűszer ízjegyek is. Pikáns előételekhez, sült és főtt halakhoz, pácolt sültekhez kitűnően illeszkedik. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 11-12 C.
Érlelési információkReduktív |
Pinceidő2-5 év |
Hol vásárolható meg
kisker, nagyker, éttermek
Nyakas Pince bemutatása
A Budai borvidéki körzet szőlő és borkultúrája évszázados múlttal és gazdag hagyományokkal rendelkezik. A magas mésztartalmú, ásványi anyagokban gazdag talaj és a speciális mikroklíma egyedi zamatvilágú, intenzív illatú fehérborok termőhelye. A gondos szakértelemmel kialakított szőlőskertek, a szorgos emberi munka és a kíméletes kézi szüretelés biztosítja a természeti értékek megőrzését és az állandóan magas minőségű termést. Az 1997-ben alapított modern technológiával felszerelt pincészetet Malya Ernő és Nyúlné dr Pühra Beáta irányítja. A pince a friss, gyümölcsös reduktív és az összetettebb ízvilágú borok kézműves műhelye.
