A pincészet borbemutatása
Élénk zöldfehér színnel jelenik meg az intenzíven muskotályos illatú, félszáraz ízhatású bor. Zamataiban feltűnnek a zöld alma, a licsi, a citrusfélék, s a frissen szedett szőlő ízjegyei. Jól behűtve (10-120C) sajttálak, könnyed fehér húsos étkek, szárazsütemények kísérőjeként ajánljuk.
Hol vásárolható meg
kisker, nagyker, éttermek
Nyakas Pince bemutatása
A Budai borvidéki körzet szőlő és borkultúrája évszázados múlttal és gazdag hagyományokkal rendelkezik. A magas mésztartalmú, ásványi anyagokban gazdag talaj és a speciális mikroklíma egyedi zamatvilágú, intenzív illatú fehérborok termőhelye. A gondos szakértelemmel kialakított szőlőskertek, a szorgos emberi munka és a kíméletes kézi szüretelés biztosítja a természeti értékek megőrzését és az állandóan magas minőségű termést. Az 1997-ben alapított modern technológiával felszerelt pincészetet Malya Ernő és Nyúlné dr Pühra Beáta irányítja. A pince a friss, gyümölcsös reduktív és az összetettebb ízvilágú borok kézműves műhelye.
