A pincészet borbemutatása
A dunaj előbb a muscat bouchet és a portugieser, majd a szentlőrinci fajta házasításából született, 1997-ben regisztrálták. A szőlő a Középhegy-dűlőben termett 1,4 kg/tő terheléssel. 2009. szeptember 26-án szüretelték mintegy 26 mustfokkal. A bogyózás és a darálás után 700 literes kádakba került, ahol a két nap után forrásnak induló cefre 38 napig kádon erjedt, napi 5 alkalommal való kézi csömöszölés mellett. A kierjedt színlé kis, kétéves 225 literes fahordóban érett 13 hónapig.
Érlelési információkKis, kétéves hordóban érett 13 hónapig. |
Hol vásárolható meg
A pincénél
Kasnyik Családi Pincészet bemutatása
Apró családi pincészetünk Délszlovákia legmelegebb és napfényben leggazdagabb részén, Kürt községhez tartozó, többnyire délnyugati fekvésű dombjain található. Családi kézműves pincészetünk célja, hogy fejet hajtva a természet és őseinktől átvett örökség előtt, megpróbáljuk a termőhely valós értékét palackba zárva átnyújtani az igényes borkedvelők számára.
