A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Bikavér Selection

Demeter Pincészet Egri Bikavér Selection 2003

Véleményünk szerint

Elegáns és szépen érett vörösbor, amelyben a fűszeres jegyek mellett már kialakultak az úgynevezett tercier, azaz érlelési aromák földesség, avarosság formájában, valamint a korábban friss áfonyából, meggyből mára lekvár lett. Emellett lekerekedett és gyönyörűen egybe csiszolódott a szerkezet anélkül, hogy tartását vesztette volna. Szelíd, de összetett, száraz ízhatású, hosszú utóízében sem kanyarodik el a korty elején tapasztalt ízektől, kitart mellettük. Értékes, különleges bor, amelyet szívesen fogyasztanánk magában, egy vacsora utáni csendes merengés keretében, maximum néhány falat sajt kíséretében. Ha mégis ennénk, készítsünk mellé bárányt!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-01-19

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    2100
  • Ár

    4500 Ft
  • Fajtaösszetétel

    kékfrankos 50 %
    cabernet franc 25 %
    merlot 25 %

Demeter Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Íze száraz, tüzes, az illat valamennyi jegye a szájban is visszaköszön. Egyensúlya elegáns, összességében szép, kerek. Utóízében cseppnyi keserűség, a tanninok nem veszítették el minden erejüket, de megszelídültek, visszavonultak, helyt adva a csipkebogyó elegáns, édes-fanyar játékának is.

Érlelési információk

Újfahordós érlelés 2 éven át.

Hol vásárolható meg

Corvinum nagyker, Veritas nagyker, Faust, Bakator, Dionysos vinotékák

Demeter Pincészet bemutatása

A pincészet múltja az 1800-as évekig nyúlik vissza. A Demeter Pincészet 20 hektár szőlővel, és 300 méter hosszú tufakőbe vájt pincerendszerrel rendelkeznek az egri borvidéken. Magas fokú szőlőművelés és tradicionális pincetechnológia jellemzi a pincészetet, amelyeknek köszönhetően egymást követik a magyar és nemzetközi borversenyeken elért szép eredmények. Egernek e része az 1900-as évek elején alakult ki, és jelen pillanatban is őrzi egykori hangulatát. Ez a pince ad otthont a szőlőfeldolgozásnak, a borerjesztésnek, a hordós érlelésnek, a palackozásnak, a bortrezornak és a több mint 60 főt befogadó borháznak.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!