A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Egri Bikavér Selection

Juhász Testvérek Pincészete Egri Bikavér Selection 2011

Véleményünk szerint

Színe mélyrubin. Illatában karácsonyi fűszerek, édes illatok, jó hordó, szép hordóhasználat ad vaníliás tónusokat és szegfűszeges jelleget. Az illatban és a kortyban is érettek gyümölcsök (érett cseresznye, már lekváros eper, málna). Mindezt kiegészítik a csokoládé, holland kakaó ízjegyei. Érett bársonyos tanninok, van mögötte elegendő támogató sav is, krémes a bor textúrája. Hosszú, komplex a korty. Nagyon szép, nagy esték bora, és néhány év múlva érhet a csúcsára.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-04-14

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Eger
  • Alkohol %

    14,0 %
  • Palackmennyiség

    30.000
  • Ár

    2000 ft
  • Fajtaösszetétel

    40% kékfrankos
    20% cabernet sauvignon
    20% merlot
    20% cabernet franc

Juhász Testvérek Pincészete borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

1,5 év francia és magyar barrique hordós érlelés vegyesen. Palackozva: 2014 nyár

Pinceidő

kb. 2025-ig

Juhász Testvérek Pincészete bemutatása

Célunk egyedi karakterű, alacsony termésátlagú szőlőből készült minőségi borok előállítása. Az így készített borok több éves tölgyfa hordós érlelése, palackos formában való értékesítése, Nagyobb mennyiségű minőségi borok előállítása, értékesítése tovább feldolgozó (palackozók) partnerek részére.A családi vállalkozás évről évre dinamikusan fejlődik. 2002-ben pincészetünket modern feldolgozó technológiai berendezésekkel bővítettük, amelyek már EU minősítéssel rendelkeznek. 2011-ben további fejlesztéseket tervezünk.Pincészetünk klasszikus családi vállalkozás. Nagyszüleinktől örökölt szőlőültetvényeken kezdtük a gazdálkodást és az elsők között voltunk, akik saját pincészetet alapítottunk az 1990-es években.A borvidék legszebb dűlőiből leszüretelt szőlőkből kezdetben csak 30 Hl bort tudtunk készíteni. Az évről évre dinamikusan fejlődő pincészetünk jelenleg 60 hektár saját szőlőterületen gazdálkodik, és 140 hektárt integrál. Így éves szinten összesen 200 hektár területről 20.000 mázsa szőlőt dolgoz fel. A legmegfelelőbb termőhely kiválasztásával, a visszafogott terméssel és a legkorszerűbb feldolgozással boraink állandó jó minőségét garantáljuk. Munkánkat igazolja a hazai versenyeken elért aranyérmek és díjak.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!