A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Eszter

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Eszter 2008

Véleményünk szerint

Dússág. Olyan ez a bor, mint egy könyv, amelynek először a vastagságát vesszük észre, nem a címlapját. Nem túl intenzív, viszont kifejezetten sűrű, a pohárba szagolva úgy érezzük, mintha orrunk a borba lógna, pedig még csak a barackos, mézes páráját lélegezzük be. Kóstoláskor ananászra, dióra, tejkaramellre emlékeztető ízeket is felfedezünk benne, valamint azt, hogy a savak könnyedén ellent tartanak a nagy mennyiségű maradékcukornak. Stílusosan legalább ötszáz oldalas regényeket olvasnánk hozzá, amelyekbe bele lehet feledkezni, vagy csak méláznánk a borral a kezünkben, hagyva, hogy elszaladjanak mellettünk az események.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2012-09-03

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!