A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Kakas Furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj Kakas Furmint 2008

Véleményünk szerint

Az illatban vajat, ananászt, érett körtét és citromos kakukkfüvet fedezünk fel. A bor elegáns és határozott savgerincét szinte húsos textúrájú, gazdag és aromás test veszi körül. A kortyban egyébként tombol a mineralitás, az ásványos ízérzet nem engedi magát háttérbe szorítani a tokaji savaktól. A bor egy héttel a palack kibontása után kóstolva sem veszít bájából, sőt, talán az idővel még szebben mutatja egységét. Bár még fiatal, és érezhetően jelentős potenciállal bír, már most is szívesen fogyasztjuk, mert ebben a korai stádiumában is bölcsen lép fel. A kísérletező hajlamúak készítsenek hozzá csigát Provance-i módra, és tálalják ropogós házikenyérrel!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-12-08

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    0.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    100 % furmint

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj borok ingyenes szállítással

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés

Hol vásárolható meg

Még nincs forgalomban.

Demeter Zoltán Pincészet - Tokaj bemutatása

Pincészetemet azzal a céllal alapítottam 1996-ban, hogy a tokaji borok és termőhelyek újrafelfedezésének és megismertetésének közvetlenül is részese lehessek. A szakmai alapokat részben Budapesten, a Kertészeti Egyetemen, részben az Egyesült Államokban, Franciaországban és Nagy-Britanniában szereztem meg. 1993-tól vettem részt Tokaj-Hegyalja életében különböző külföldi tulajdonú borászatok elindításában és működtetésében vállalt feladatokkal. Vállalkozásom első évében a sátoraljaújhelyi családi gazdaságunk szőlőterületéről, pincénk hagyományos eszközeivel készítettem bort. A következő években Tokaj-Hegyalja különböző részein vásároltam szőlőterületeket. Tokajban a Szerelmi, Mádon a Veres, Rátkán a Közép-hegy és Bodrogkeresztúron a Kakas, valamint Lapis-dűlőkben. Jelenleg 5 település határában, 7 dűlőben, közel 7 hektáron gondozok szőlőskerteket. Tokaj belvárosában, egy 1790-ben épült műemlék ház pincéjében erjesztem és érlelem boraimat. Lehetőségeimet kihasználva törekszem a különböző dűlőkből dűlőszelektált tételeket készíteni. Boraimat három változatban készítem, melyeken keresztül legtisztábban közvetíthető véleményem szerint az az egyediség, mely a borvidéket jellemzi. Ezek a száraz borok, a Főborok és az Aszúborok. A szőlők szélsőséges hozamkorlátozásával, a lehető legpontosabb érettség megértésével, a termőhelyek változatosságának és gazdagságának megmutatásával próbálom támogatni Tokajt, a világ bortérképére való visszakerülésében.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!