A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hárslevelű Selection

Pajzos Tokaj Hárslevelű Selection 2014

Véleményünk szerint

Színe citrom. Illata visszafogott, benne halványan füstös tónus. Ahogy nyílik, a hordó jegyei mellett barack, alma jelennek meg, sárga virágok. A korty rövid, szintén alacsony intenzitású, benne sárga virágok pora, citrusos, kesernyés ízvilág, a korty végét a hordó pörkölési jegyei zárják. A test a közepesnél vékonyabb, kevés maradékcukorral (4g) egyensúlyos. Nagyon zárkózott, nem karakteres, de jól iható bor.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-05-05

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12,0 %
  • Palackmennyiség

    2666
  • Ár

    2364 ft
  • Fajtaösszetétel

    100% hárslevelű

Pajzos Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Elegáns, komplex, feszes szerkezetű, testes bor. Ez a kivételes harmóniájú, jó ivású dűlőszelekció szépen mutatja a Megyer dűlő sajátosságait.

Érlelési információk

Erjesztés acéltartályban, érlelés 50% acéltartályban - 50% 500 literes új fahordókban 6 hónapig. Palackozás időpontja: 2015.06.

Pinceidő

azonnal fogyasztható

Pajzos Tokaj bemutatása

A Pajzos Pincészetet 1992-ben alapította 12 befektető. A jelenlegi tulajdonos, Jean-Louis Laborde agrármérnök, 1997-ig csak a háttérből volt jelen a borászat életében, amelyben 2000-ben szerzett többségi tulajdonrészt. Ekkor kezdeményezésére újratelepítették a Pajzos dűlőt, így biztosítva az optimális szőlőtermesztést. A Pajzos borok azóta a világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon,kiváló presztízs éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji Borvidék és a tokaji borok hírnevét. A Pajzos termékcsalád borait a bodrogolaszi Pajzos és sárospataki Megyer dűlők prémium terméséből készítjük. Ezeket a borokat pincészetünk a tokaji hagyományoknak megfelelően gondos szőlészeti és borászati munkával, hordós érleléssel, illetve a modern borkészítési eljárásoknak megfelelően reduktív verzióban is készíti. A prémium Pajzos borok tökéletesen kifejezik két nagyszerű dűlőnk különböző adottságait: A Megyer dűlő ropogós, lendületes, kiváló minőségű száraz alapborokat ad, melyeket hűvösség, elegancia, karakteres ásványosság, valamint friss és üde savszerkezet jellemez – ez a dűlő adja a Pajzos márka prémium minőségű száraz borait. A Pajzos dűlőből származó édes borok üdék, frissek és zamatosak. A pohárba illatolva őszibarack és fehér virágok sora – bodza, kamilla, citrusos - mandarinos illat- és ízjegyek, valamint szép ásványosság kényezteti a borkedvelőket. Ezek a borok méltán legendásak: évtizedek múltán is megtartják gazdag, gyümölcsös aromavilágukat, nem veszítenek a gerincet adó savak frissességéből. A Tokaji Borvidéken készült borokat egyedi, ásványos karakter jellemzi. A szép savstruktúrájú borok tökéletesen illenek a nemzetközi és a magyar konyha ételeihez és kiválóan élvezhetők önmagukban is,akár egy délutáni beszélgetés kísérőjeként. A Pajzos termékcsaládban száraz, késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok találhatók.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!