A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Hárslevelű Selection

Hárslevelű Selection, 2014

Pajzos Zrt. /Megyer Zrt.

 • Típus

  Száraz
 • Borvidék

  Tokaj
 • Alkohol %

  12,0 %
 • Palackmennyiség

  2666
 • Ár

  2364 ft
 • Fajtaösszetétel

  100% hárslevelű
 • Értékelésünk

Véleményünk szerint

Színe citrom. Illata visszafogott, benne halványan füstös tónus. Ahogy nyílik, a hordó jegyei mellett barack, alma jelennek meg, sárga virágok. A korty rövid, szintén alacsony intenzitású, benne sárga virágok pora, citrusos, kesernyés ízvilág, a korty végét a hordó pörkölési jegyei zárják. A test a közepesnél vékonyabb, kevés maradékcukorral (4g) egyensúlyos. Nagyon zárkózott, nem karakteres, de jól iható bor.

A kóstolás dátuma: 2016-05-05

A pincészet borbemutatása

Elegáns, komplex, feszes szerkezetű, testes bor. Ez a kivételes harmóniájú, jó ivású dűlőszelekció szépen mutatja a Megyer dűlő sajátosságait.

Érlelési információk

Erjesztés acéltartályban, érlelés 50% acéltartályban - 50% 500 literes új fahordókban 6 hónapig. Palackozás időpontja: 2015.06.

Pinceidő

azonnal fogyasztható

Pajzos Zrt. /Megyer Zrt. bemutatása

Boraink a rendkívüli adottságokkal rendelkező 60 ha-os Pajzos és 20 ha-os Megyer dűlőből származnak. A déli fekvésű, átlagosan 200 m magasságban található dűlő évtizedek óta nagy gondossággal neveli a Tokaji Borvidék jellemző szőlőfajtáit: furmint, hárslevelű és sárgamuskotály. A kiváló minőségű szőlő, az aszúsodás folyamatának jelenléte és a borvidék iránti mély elhivatottságnak a találkozásából születnek borkülönlegességeink, mint a késői szüretelésű és az édes nemes Tokaji borkülönlegességek. Pincészetünkhöz tartozik a XVI. században épült, 900 hordós Rákóczi pince, mely Hegyalja legnagyobb és egyik legszebb pincéje.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!