A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Mátrai Muscat Cuvée

Dubicz Borászat Mátrai Muscat Cuvée 2007

Véleményünk szerint

Édes hangulatú illatkarakter gyümölcsökkel és fűszerekkel: körte, ánizs. A száraz bort kóstolva ízben inkább a fűszeresség és a savtartalom érződik. Jól iható, érdekes aromatárral bíró bor, amelyet olívaolajjal, citromlével készített padlizsánkrémhez, töltött szőlőlevelekhez és borsmentával fűszerezett salátához adnánk. Ha valaki saját kezű elkészítésüket bajosnak tartaná, keressen egy jó török éttermet a közelben.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2008-10-01

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Mátra
  • Alkohol %

    11.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    1000-1400 Ft
  • Fajtaösszetétel

    muscat otthonel, muscat lunel, zengő, zefír, cserszegi fűszeres

A pincészet borbemutatása

Öten vannak, öt szűzi lány, öt illatos fajta körtáncában gyönyörködhetünk. Zene, élesen vibráló fények, kacér-könnyű illatok, toporzékoló savak, bájos aromák keringenek mámorosan és mámorítóan poharunk mélyén. Kik ők? A recept borászunk titka, az élmény mindannyiunké. Legyünk önzők magunkban is élvezni e bort és a pillanatot, de legyünk bátrak megosztani is legközelebbi barátainkkal.

Érlelési információk

Reduktív

Pinceidő

2-3 év

Hol vásárolható meg

pincészetnél, folyamatosan bővülő kiskereskedelmi partnereknél, éttermekben...

Dubicz Borászat bemutatása

Gyöngyös belvárosában, a Mátrai Borvidéken található több mint 100 éves gyökerekkel rendelkező pincészetben készítjük borainkat. Családunk 2003 óta tulajdonosa a Borpalota épületében és pincéjében működő borászatnak. Fő feladatunknak tekintettük a nagy múltú pince modernizálását és kiváló minőségű mátrai borok készítését. A borászatot az elmúlt 12 évben a legmodernebb borászati technológiával szereltük fel. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy boraink magas minőségű, saját szőlőből készüljenek, ezért folyamatosan vásároltunk szőlőültetvényeket, illetve a régi rossz minőségű szőlőket újratelepítjük. Dédapám az 1900-as évek legelején, az akkori társadalmi elvárásoknak megfelelve az ősi Dubicz családnevét Dunai-ra változtatta. Őseink tisztelte azonban nem fakult az elmúlt évszázad során, ezért döntöttünk úgy, hogy ezt a nevet választjuk a borászatunknak. Családunk hajdani neve ebben a formában fennmaradhat, biztosítva egyfajta történeti folytonosságot.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!