A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nektár

Múzsa Borház Nektár 2007

Véleményünk szerint

Többrétegű, intenzív, parfümös illat lengi be a poharat, akáccal, bodzával, licsivel. A kortyban könnyedséget, szerény édességet, az illatos fajtákra jellemző enyhe kesernyésséget és lágy struktúrájú savakat érzünk. A korábban tapasztalt parfümös aromák megmaradnak, de a friss virágok helyett inkább egy fűszeres tónus felé tolódik el az ízkép. Kortyolhatjuk délután teasüteményekhez, különösen, ha valamelyik készítésekor narancslekvárt is felhasználtak.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-07-26

  • Típus

    Félédes
  • Borvidék

    Balatonfüred-Csopak
  • Alkohol %

    12.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    1800 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% nektár

A pincészet borbemutatása

Igazi újdonság ez a bor, magyar nemesítésű szőlő, szépséges világot ölelő illat és íz tartomány. Előételekhez, könnyed főételekhez, desszertekhez ajánljuk, különösen hölgyek figyelmébe.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelést kapott.

Hol vásárolható meg

Pincészet, éttermek, kisker

Múzsa Borház bemutatása

Balatonfüred, Balatonszőlős, Tihany településeken 20 hektár szőlőterület, melynek 80%-a új telepítés, a termőre fordulás jelenleg történik. A MÚZSA BORHÁZ tulajdonosai Füzessy István és Bakonyi Elvira házastársak, előbbi készíti a borokat, aki az Év Bortermelője Balatonfüreden 2009. cím birtokosa, kertészmérnök. Az első szőlőterület 1997-ben került tulajdonukba. A fehérboraik elsősorban irányított erjesztéssel, reduktív technológiával készülnek, egyes tételeket hosszabb-rövidebb ideig fahordóban is érlelik. A vörösek kizárólag hagyományos technológiával készülnek, szűretlenül kerülnek palackba. A Múzsa Borház aranyérmes házasított borairól nevezetes, amelyeket a küvé elnevezés levédése miatt -a Múzsa Borház a jövőben \"Ölelő\" borokként hoz forgalomba. Ezek mindegyikéáben szerepel a nektár, amely megkülönböztetett ízvilágot ad ezeknek a boroknak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!