A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
For Man

Múzsa Borház For Man 2007

Véleményünk szerint

A pohárból először enyhén parfümös, majd kevés szellőztetést követően inkább citrusos és fűszeres illatok szállnak fel. A korty ugyancsak intenzív aromákkal bír, a kerek, tüzes testbe ezek visznek életet. Az utóízben gyógynövények kesernyés aromái bukkannak fel. Készítsünk mellé salátát friss zöldekkel és gomolyasajttal, vagy tálaljuk egyben sült pisztránggal!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2010-05-19

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Balatonfüred-Csopak
  • Alkohol %

    13.0 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    1600 Ft
  • Fajtaösszetétel

    nektár, szürkebarát, olaszrizling

A pincészet borbemutatása

Szürkebarátból és szelektált olaszrizlingből készített férfias, de különlegesen egyedi, karakteres bájjal rendelkező, telt illatú cuvée, amelyet főétkezésekhez és társasági beszélgetésekhez ajánlunk.

Érlelési információk

Tölgyfahordós érlelés

Hol vásárolható meg

Kiskeresdők, éttermek, pincészet

Múzsa Borház bemutatása

Balatonfüred, Balatonszőlős, Tihany településeken 20 hektár szőlőterület, melynek 80%-a új telepítés, a termőre fordulás jelenleg történik. A MÚZSA BORHÁZ tulajdonosai Füzessy István és Bakonyi Elvira házastársak, előbbi készíti a borokat, aki az Év Bortermelője Balatonfüreden 2009. cím birtokosa, kertészmérnök. Az első szőlőterület 1997-ben került tulajdonukba. A fehérboraik elsősorban irányított erjesztéssel, reduktív technológiával készülnek, egyes tételeket hosszabb-rövidebb ideig fahordóban is érlelik. A vörösek kizárólag hagyományos technológiával készülnek, szűretlenül kerülnek palackba. A Múzsa Borház aranyérmes házasított borairól nevezetes, amelyeket a küvé elnevezés levédése miatt -a Múzsa Borház a jövőben \"Ölelő\" borokként hoz forgalomba. Ezek mindegyikéáben szerepel a nektár, amely megkülönböztetett ízvilágot ad ezeknek a boroknak.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!