A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nyitány Rosé

Csernyik Pince Nyitány Rosé 2010

Véleményünk szerint

Málnás, epres savanyú-cukorka és virágok formájában szabályos rozé illatot ad a bor az első szippantástól kezdve. A piros bogyós gyümölcsök a kortyban is megmaradnak, csak ott eléjük lépnek az évjárat adottságainak megfelelő lendületes savak. A kettő összjátéka kellemesen tölti ki a szánkat a rozék könnyed hangulatát megőrizve. Délutáni dolgokhoz: krimi olvasás, beszélgetés a teraszon, paraszt sonkatál, pasziánsz, miegymás...

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-08-16

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Mátra
  • Alkohol %

    12.5 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    1200 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% kékfrankos

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Barackvirágszín lilás árnyalattal, kedvesen gyümölcsös illat, főleg málna és őszibarack. Sok gyümölcs, enyhe maradékcukor, sima textúra jó egyensúly. Barátságos rozé." Decanter

Érlelési információk

A must 8 órás áztatás után került lefejtésre, a kékszőlő cefréjéről ezután 12 órás mustülepítés történt, majd ezt követte egy fajélesztős beoltás. Az erjedés 15-17 C fokon zajlott le 3 hét alatt. Ezt

Hol vásárolható meg

Colour Wine World borszaküzletben, Szegeden a Szent György Borházban és a Palota Borház borszaküzleteiben

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!