A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Nyitány Rosé

Csernyik Pince Nyitány Rosé 2012

Véleményünk szerint

Tündéri, meseszerű illat, amely tele van finom gyümölcsaromákkal: málnával, eperrel. Kóstoláskor érezzük, hogy egy jó arányokkal bíró, üde rozéval van dolgunk. A savak jelenléte önmagában nem észrevehető, de jó formába hozzák a gyümölcsöket, szinte kirobbantják őket a szánkban. A test közepes, és ennek megfelelő, nem kiérezhető az alkohol. Zamatokkal, életörömmel teli korty, amely az aromagazdagságról szól.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-04-22

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Mátra
  • Alkohol %

    12.5 %
  • Palackmennyiség

    2200
  • Ár

    nincs adat
  • Fajtaösszetétel

    70% kékfrankos
    30% cabernet franc

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

A szőlő 70%-ban Gyöngyöstarján határából 30%-ban Atkárból származik. A talaj itt andeziten kialakult barna erdőtalaj. A kékfrankos ültetvény 33 éves, a cabernet franc 10 éves. A tőkék sűrűsége 3300 tőke/hektár, a hozam 55 hl/ha azaz 2,5 kg/tőke. A szüret 2012 szeptember 4-15. között három időpontban zajlott, a mustfokok: 18, 19,5 és 21 MM.

Érlelési információk

Három időpontban szüretelve, a színmust leengedése a kék szőlő cefréjéről négy órás áztatás után történt meg. Az erjesztés három különböző fajélesztő segítségével ment végbe. A tétel egy része 20-25 fokon, a másik része 18-20 fokon erjedt. A bor tartályban érett öt hónapig. 2012 januárjában palackozták derítést, lapszűrést követően.

Hol vásárolható meg

Budapest: Borfalu Bortéka, Colour WineWorld; Pincekulcs Borkereskedés Budakeszi, Tarján Borház Salgótarján, Filoxéra Bortéka Szeged, BORday Borbár Szolnok, Mátrai Borok Háza Gyöngyös

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!