A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Pajzos Tokaji Hárslevelű Késői Szüret

Pajzos Tokaj Pajzos Tokaji Hárslevelű Késői Szüret 2013

Véleményünk szerint

Mélysárga színárnyalattal bír ez a bor. Az illat egyszerre intenzív és koncentrált, így tárja elénk mézes, birses, körtés, mandarinos jegyeit. Átható az íz is, amely tökéletesen megfelel az illat karakterének, hiszen itt is tombolnak a sárgabarackos, birses zamatok. A bor erényei között sorolható fel, hogy mindezt az erőteljes aromatikát támogatja a gazdag szerkezet is. A magas beltartalom mellett adott a bársonyos textúrát létrehozó édesség. E zamat és cukorkoncentráció mellett a savak érzetre alulmaradnak, jelenlétüket mégis bizonyítja a borból áradó frissesség.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-11

  • Típus

    Édes
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12,0 %
  • Palackmennyiség

    21680
  • Ár

    3500-4000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% hárslevelű

Pajzos Tokaj borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Egy bájos, behízelgő bor tropikális, virágos illattal és a hárs-, valamint az akácméz fűszerességével. Kóstoláskor a finom mézes jegyeket selymes marcipáníz kíséri. 124,6 gramm/liter maradék cukor.

Érlelési információk

A bor kizárólag acéltartályban érett hat hónapig. 2014 novemberében palackozták.

Pinceidő

8-10 év

Hol vásárolható meg

2015. januártól borszaküzletekben és éttermekben

Pajzos Tokaj bemutatása

A Pajzos Pincészetet 1992-ben alapította 12 befektető. A jelenlegi tulajdonos, Jean-Louis Laborde agrármérnök, 1997-ig csak a háttérből volt jelen a borászat életében, amelyben 2000-ben szerzett többségi tulajdonrészt. Ekkor kezdeményezésére újratelepítették a Pajzos dűlőt, így biztosítva az optimális szőlőtermesztést. A Pajzos borok azóta a világ számos országában helyet kaptak a vacsoraasztalon,kiváló presztízs éttermekben, valamint exkluzív gálavacsorákon, így öregbítve a Tokaji Borvidék és a tokaji borok hírnevét. A Pajzos termékcsalád borait a bodrogolaszi Pajzos és sárospataki Megyer dűlők prémium terméséből készítjük. Ezeket a borokat pincészetünk a tokaji hagyományoknak megfelelően gondos szőlészeti és borászati munkával, hordós érleléssel, illetve a modern borkészítési eljárásoknak megfelelően reduktív verzióban is készíti. A prémium Pajzos borok tökéletesen kifejezik két nagyszerű dűlőnk különböző adottságait: A Megyer dűlő ropogós, lendületes, kiváló minőségű száraz alapborokat ad, melyeket hűvösség, elegancia, karakteres ásványosság, valamint friss és üde savszerkezet jellemez – ez a dűlő adja a Pajzos márka prémium minőségű száraz borait. A Pajzos dűlőből származó édes borok üdék, frissek és zamatosak. A pohárba illatolva őszibarack és fehér virágok sora – bodza, kamilla, citrusos - mandarinos illat- és ízjegyek, valamint szép ásványosság kényezteti a borkedvelőket. Ezek a borok méltán legendásak: évtizedek múltán is megtartják gazdag, gyümölcsös aromavilágukat, nem veszítenek a gerincet adó savak frissességéből. A Tokaji Borvidéken készült borokat egyedi, ásványos karakter jellemzi. A szép savstruktúrájú borok tökéletesen illenek a nemzetközi és a magyar konyha ételeihez és kiválóan élvezhetők önmagukban is,akár egy délutáni beszélgetés kísérőjeként. A Pajzos termékcsaládban száraz, késői szüretelésű, szamorodni és aszú borok találhatók.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!

A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az adatvédelmi információkról itt olvashat.
Elfogadás