A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Rajnai Rizling

Pannonhalmi Rajnai Rizling, 2013

Babarczi Szőlőbirtok és Pince

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Pannonhalma-Sokoróalja
  • Alkohol %

    13,0 %
  • Palackmennyiség

    1332
  • Ár

    1550 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% rajnai rizling
  • Értékelésünk

Véleményünk szerint

A citromsárga színű borban zöldes reflexeket fedezünk fel. Az illat kedvesen lép elénk, a virágok és gyümölcsök mellett citrusos és petrolos jegyeket vonultatva fel. A kompozíció karcsú, egyenes érzetéhez a könnyed test és alacsony alkoholtartalom mellett a markáns savak járulnak hozzá. Az ízvilág zamatos; főként citrusokat, zöld almát, gyömbért, zöld fűszereket idéz. Feszes szerkezetű, dinamikus bor.

A kóstolás dátuma: 2015-03-10

A pincészet borbemutatása

Ez a Rajna mellékéről származó világfajta a Pannonhalmi borvidék ültetvényeinek csak kisebb részét adja. Kemény karakterű bora harmonikus savaival és magas extrakttartalmával hívja fel magára a figyelmet.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás és érlelés. A bort 2014 májusában palackozták.

Pinceidő

2015

Hol vásárolható meg

Bor-pont, IFDT, Borvár Borkereskedés

Babarczi Szőlőbirtok és Pince bemutatása

A Babarczi Szőlőbirtok majdnem három évtizedes múltra visszatekintő családi vállalkozás, amely a Pannonhalmi Borvidék egyik meghatározó pincészete. Jelenleg 55 hektáron művelünk szőlőt, melyekből reduktív fehér borokat készítünk. Pincészetünk folyamatosan fejleszti borászati eszközeit, gépparkját aminek köszönhetően magas színvonalú technológiával rendelkezünk. A borászatunk szőlőültetvényei Győrújbaráton, Tényőn és Győrszemerén helyezkednek el. A Babarczi Szőlőbirtok a vidékre leginkább jellemző minőségi fehér borokat kínál kóstolásra, illetve megvételre is. A pincészetünk célja, a palackos boraink széleskörű megismertetése mind az idősebb, mind pedig a fiatalabb generációval. Ezért szervezünk borkóstolókat, borvacsorákat, hogy a fogyasztókat megismertessük és közelebb hozzuk a borkészítéshez és annak helyszínéhez.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!