A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Pannonhalmi Tradíció

Babarczi Szőlőbirtok és Pince Pannonhalmi Tradíció 2013

Véleményünk szerint

A szalmasárga színű bor intenzív, fehér húsú gyümölcsöket, kamillát idéző illattal lép fel, amelyet olajos magvak kísérnek. A korty a közepes súlycsoportba sorolható, az itt feltűnő élénk savak ugyanakkor könnyítenek ennek érzetén. Az alkohol a kompozícióhoz illő. Az aromatikában az illat sárga húsú gyümölcsei mellett a savgerinc miatt ugyancsak meghatározóak az egrest, citrusokat idéző asszociációk.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-01-28

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Pannonhalma-Sokoróalja
  • Alkohol %

    13,0 %
  • Palackmennyiség

    1307
  • Ár

    1950 Ft
  • Fajtaösszetétel

    80,5% pinot blanc
    19,5% chardonnay

A pincészet borbemutatása

A Pannonhalmi Tradíció a Babarczi Szőlőbirtok válogatás bora, mely a borvidék tradicionális fehérszőlőfajtáinak házasításából készül. A Tradíció házasítás magában hordozza a Pannonhalmi borvidékre jellemző karakterjegyeket, a gyümölcsösséget és a harmonikus savakat.

Érlelési információk

Tartályos feldolgozás, 2014. május 14-én palackozták.

Pinceidő

2015

Hol vásárolható meg

Bor-pont Kft., IFDT Kft., Borvár Borkereskedelmi Kft.

Babarczi Szőlőbirtok és Pince bemutatása

A Babarczi Szőlőbirtok majdnem három évtizedes múltra visszatekintő családi vállalkozás, amely a Pannonhalmi Borvidék egyik meghatározó pincészete. Jelenleg 55 hektáron művelünk szőlőt, melyekből reduktív fehér borokat készítünk. Pincészetünk folyamatosan fejleszti borászati eszközeit, gépparkját aminek köszönhetően magas színvonalú technológiával rendelkezünk. A borászatunk szőlőültetvényei Győrújbaráton, Tényőn és Győrszemerén helyezkednek el. A Babarczi Szőlőbirtok a vidékre leginkább jellemző minőségi fehér borokat kínál kóstolásra, illetve megvételre is. A pincészetünk célja, a palackos boraink széleskörű megismertetése mind az idősebb, mind pedig a fiatalabb generációval. Ezért szervezünk borkóstolókat, borvacsorákat, hogy a fogyasztókat megismertessük és közelebb hozzuk a borkészítéshez és annak helyszínéhez.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!