A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Regnum Cuvée

Takler Pince Regnum Cuvée 2007

Véleményünk szerint

A bor peremének barnás árnyalatai arra utalnak, hogy már idősebbnek számít e tétel. Az illat nem erőteljes, de koncentrációjából magas fokon érett alapanyagra következtethetünk. A sötét bogyós gyümölcsök mellett pörkölt olajos magvak és bőrös jegyek is felfedezhetőek a pohárban. Az illatvilág karakterének megfelelően a korty is sűrű, a nagytestű vörösbor jellemzőihez ezen túl a magas alkoholtartalom és az extraktédesség is hozzátartozik. A tanninok mennyisége jelentős, a savak visszafogottak, a korábban felsorolt aromatika az ízben is folytatódik.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-03-17

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szekszárd
  • Alkohol %

    15,3 %
  • Palackmennyiség

    15610
  • Ár

    9000 Ft
  • Fajtaösszetétel

    38% merlot
    37% cabernet franc
    15% cabernet sauvignon
    10% kékfrankos

Takler Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Egyik zászlósborunk, amely egy bordeaux-i típusú házasítás, cabernet franc és merlot dominanciával. Igen testes, ugyanakkor lendületes bor, amelyet 10% kékfrankos tesz még sokszínűbbé és „szekszárdiasabbá”. Gazdag illat- és ízvilágát az új fahordós érlelés finom jegyei egészítik ki.

Érlelési információk

20 hónapig érlelődött új, 500 literes magyar tölgyfa hordókban.

Pinceidő

4-5 év

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Raiker, In Vino Veritas, Monarchia, Metro, valamint számos étterem kínálatában megtalálható.

Takler Pince bemutatása

Családi vállalkozásunkat hárman irányítjuk, Takler Ferenc és két fia. 51 ha saját szőlőültetvénnyel rendelkezünk. Filozófiánk, hogy érett szőlőből, visszafogott terheléssel a szekszárdi borvidék értékeit messzemenőkig tükröző, egyedi karakterű borokat készítsünk, amelyekre leginkább a testesség, bársonyosság, és zamatgazdagság a legjellemzőbb.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!