A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárd Bikavér Reserve

Takler Pince Szekszárd Bikavér Reserve 2009

Véleményünk szerint

Mélybordó színű ez a bor. Az illat az első szippantáskor bőrös, gombás asszociációkat ébreszt, majd ahogy levegőt kap, úgy érett, kompakt, aszalt tónusú gyümölcsösség, fűszeresség és földesség nyer teret a pohárban. Ugyanez a koncentrált aromatika folytatódik a kortyban is, amely telt testtel, magas alkoholtartalommal, visszafogott savérzettel párosul. A beltartalom adta súly mellett a vezető szerkezeti elemnek a jelentős tanninok bizonyulnak; ezzel és a csokoládés ízekkel zárul a kompozíció.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2015-02-11

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szekszárd
  • Alkohol %

    14,7 %
  • Palackmennyiség

    16805
  • Ár

    3700 Ft
  • Fajtaösszetétel

    39% kékfrankos
    27% merlot
    15% cabernet sauvignon
    14% cabernet franc
    5% kadarka

Takler Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Tradicionális borunkat válogatott minőségű kékfrankos, merlot, cabernet sauvignon és franc, valamint kadarka házasításával készítjük. Testes, lendületes, de legfőképp gazdag és sokrétű bor, melynek lényege a harmóniában és az eleganciában rejlik. Piros húsú és aszalt gyümölcsök, valamint a délies fűszeresség teszik izgalmassá.

Érlelési információk

Tölgyfa hordós érlelés. A bort 2011. augusztus 25-én palackozták.

Pinceidő

4-5 év

Hol vásárolható meg

Bortársaság, In Vino Veritas, Monarchia, Tesco, Interspar és ezek mellett számos étteremben szintén megtalálható.

Takler Pince bemutatása

Családi vállalkozásunkat hárman irányítjuk, Takler Ferenc és két fia. 51 ha saját szőlőültetvénnyel rendelkezünk. Filozófiánk, hogy érett szőlőből, visszafogott terheléssel a szekszárdi borvidék értékeit messzemenőkig tükröző, egyedi karakterű borokat készítsünk, amelyekre leginkább a testesség, bársonyosság, és zamatgazdagság a legjellemzőbb.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!