A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szekszárdi Bikavér Reserve

Takler Pince Szekszárdi Bikavér Reserve 2006

Véleményünk szerint

Illatában és ízében csokoládé, aszalt szilva, meggy, fűszerek, csipkebogyó, akár egy Delacroix festmény, amely nem fukarkodik a színekkel. Telt, de egyensúlyban lévő bor, élénk sav- és tannintartalommal. Készítsünk hozzá fűszerek között hosszan pácolt, majd párolt marhafelsálat. Kettesben, otthon töltött romantikus estékhez ajánljuk, vagy töltsünk belőle miután hazaértünk a színházból és merengjünk el a látottakon.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2009-03-23

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Szekszárd
  • Alkohol %

    14.0 %
  • Palackmennyiség

    30000
  • Ár

    3800 Ft
  • Fajtaösszetétel

    35% kékfrankos
    30% merlot
    15% cabernet sauvignon
    15% cabernet franc
    5% kadarka

Takler Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

Tradicionális borunkat válogatott minőségű Kékfrankos, Merlot, Cabernet franc és sauvignon, valamint Kadarka fajták házasításával készítjük. Összetett illat- és zamatvilággal bíró, testes vörösbor, gazdag gyümölcsösséggel és páratlan harmóniával. 16 hónapig érlelődött 70%-ban másod-, harmadtöltésű, 30%-ban új, 500 l-es magyar tölgyfahordókban 2008-ban és 2009-ben a Szekszárd Hegyközségi borverseny „Legjobb Bikavér”különdíjasa. 2008-ben a Pannon Bormustra Csúcsbikavére. Noir Gold 2006.

Érlelési információk

16 hónapon át érlelték 70%-ban nagy, használt hordóban, 30%-ban pedig új, közepes hordóban

Pinceidő

7-8 év

Hol vásárolható meg

Bortársaság, Corvinum, Monarchia, Veritas

Takler Pince bemutatása

Családi vállalkozásunkat hárman irányítjuk, Takler Ferenc és két fia. 51 ha saját szőlőültetvénnyel rendelkezünk. Filozófiánk, hogy érett szőlőből, visszafogott terheléssel a szekszárdi borvidék értékeit messzemenőkig tükröző, egyedi karakterű borokat készítsünk, amelyekre leginkább a testesség, bársonyosság, és zamatgazdagság a legjellemzőbb.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!