A pincészet borbemutatása
A kékfrankos rozé mellett minden évben készítünk egy vagy kétféle másik rozét is. Ebben az évben a cabernet sauvignon fajtára esett a választás. Mivel a természeteshez legközelebbi módon szeretjük borainkat készíteni, az erjesztés folyamán kerüljük a tápsó használatát. Fehér- és rozéboroknál a fajélesztőt is csak a hűtve erjesztés miatt adagoljuk, mivel ez nem igazán kedvező környezet az erjesztőgombáknak. Így biztosabban fut szárazra az erjedés, bár a teljes sikerhez tápsót is adagolni kéne. Így történt az, hogy az erjedés vége felé a keletkező alkohol és a hűvös környezet együttesen leállították az erjedést, pedig még volt cukor a borban. Úgy döntöttünk, hogy így hagyjuk, sokan úgyis kedvelik a félszáraz borokat. Kellemesen illatos, viszonylag testes, visszafogott alkoholtartalmú, játékos, szén-dioxidot tartalmazó rozé, melyet 8-9 fokra hűtve sokféle ételhez, elsősorban hölgyeknek ajánlunk.
Érlelési információkReduktív erjesztés csak fajélesztővel, tápsó nélkül, irányítva, maximum 20 fokon. A palackozásra több menetben került sor, az itt kóstolt tételt 2015. február 20-án palackozták. |
Pinceidő1 év |
Hol vásárolható meg
Partnereink honlapunkon megtalálhatók.