A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Szürkebarát

Csernyik Pince Szürkebarát 2008

Véleményünk szerint

Rövid szellőztetés után az ásványosság mellett egy gyümölcsös illatvilág nyílik ki a pohárban, benne sárgadinnye, grapefruit. A kortyot egy karakteres, de érett savérzet hatja át, amelynek egy kevés maradékcukor tart ellent. Élénk, lendületes korty, hosszú lecsengésében kevés kellemes kesernyésséggel. A borhoz készítsük magunk mellé Carlos Ruiz Zafóntól A szél árnyékát és egy kevés kesudiót!

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2011-07-18

  • Típus

    Félszáraz
  • Borvidék

    Mátra
  • Alkohol %

    13.7 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    1200 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% szürkebarát

Csernyik Pince borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

"Mélyebb citromsárga szín. Fűszeres, pikáns illat szárított gyümölcsökkel, mogyoróval, finom hordós jegyekkel, ásványossággal. Telt íz, vanília, almás rétes. A savak ellensúlyozzák a cukortartalmat. Trópusi gyümölcsök a végén." Decanter

Érlelési információk

A szépen túlérett szőlő a bogyózást követően azonnal préselésre került. Az erjedést 16 órás mustülepítés előzte meg. A tétel egyik fele természetes élesztők segítségével erjedt ki, a másik fele pedig

Hol vásárolható meg

Colour Wine World borszaküzletben és Szegeden a Szent György Borházban

Csernyik Pince bemutatása

Borászatunk a Mátrai borvidéken, Gyöngyöstarján központi részén, egy hangulatos utcácskában található. A pince és a borház közel 100 éves. Mind a szőlőtermesztés, mind pedig a borkészítés során elsődleges szempontunk a természetesség. Szeretnénk, ha a boraink tükröznék a termőhelyük adottságait. A borok készítésekor fontosnak tartjuk a folyamatos kísérletezést, mellyel sok új gyakorlati tapasztalatot szerezhetünk annak érdekében, hogy még egyedibb borokat készíthessünk. Nyitottak vagyunk mindenre, erjesztünk és érlelünk borokat fahordóban és tartályban. Kísérletezünk fajélesztőkkel, melyek segítségével friss üde gyümölcsös borok készülnek, de készítünk borokat, melyek teljesen hagyományos módon születnek, spontán erjedés, derítés, szűrés nélküli palackozás, tehát mindenféle technológiai beavatkozás nélkül.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!