A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Teleki 2,5bar Gyöngyöző Rosé

Csányi Pincészet Teleki 2,5bar Gyöngyöző Rosé 2015

Véleményünk szerint

Színe halvány hagymahéj, fakó. A pohárban kevés apró buborék látható, illata nagyon visszafogott, alig érezhető: benne medvecukor, málnás pillecukor. A korty aromatikája szintén visszafogott, dominál a tutti-frutti, a málna, a gumicukor. A korty rövid, könnyed, frissítő, végén kis kesernyével zár. Cukortartalom (g/l): 5,9 Savtartalom (g/l): 5,8

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2016-07-05

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Villány
  • Alkohol %

    12,0 %
  • Palackmennyiség

    30000
  • Ár

    1295 ft
  • Fajtaösszetétel

    55% merlot
    45% kékfrankos

Csányi Pincészet borok ingyenes szállítással

A pincészet borbemutatása

2,5 bar nyomás gondoskodik kedvelt rosé borunk frissességéről, amelyben játékos szénsav fokozza a gyümölcsök ízeit, a bor fiatalos karakterét.

Érlelési információk

reduktív

Pinceidő

azonnal fogyasztandó

Csányi Pincészet bemutatása

A Csányi Pincészet elődjét, a Chateau Teleki Borászatot Teleki Zsigmond alapította 1881-ben. A császári és királyi udvari szállító neve a filoxéra vész idején vált Európa szerte ismertté - az általa kikísérletezett, filoxérának ellenálló alanyfajták szelekciója révén. Pincészetünk a közelmúlt nagyszabású fejlesztéseinek eredményeképpen modern borászati üzemmé vált, ahol a haladó szellemű borkészítéshez nélkülözhetetlen technológia birtokában sem feledkezünk meg a kialakult nagyszerű borkészítési hagyományokról, melyek lényege: a szőlőben megtermelt értékeket maximálisan és nagy biztonsággal megjeleníteni a borokban. Korszerű szőlőfeldolgozó rendszerünk módszerében a hagyományokra épül, boraink hagyományos fahordós és barrique hordós érlelését pedig biztonságos palackozás követi - jelenleg legmodernebbnek számító palackozó gépsorral. Évente 2 millió palack bort készítünk.


Részletek

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!