A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Dominium Furmint

Pannon Tokaj Tokaji Dominium Furmint 2011

Véleményünk szerint

A bor illata közepes intenzitású, de a fűszeres, gyantás, vajas, vaníliás tónusú illatvilágban érződik az érett alapanyag almássága, körtéssége is, amely a hordós érlelés jegyeivel együttműködve édes irányba tolja el asszociációinkat. A kortyban az első benyomást a feszes savak és az alkohol párharca nyújtja, utóbbi oldalt erősítik a test és a pörkölési jegyek. Lecsengésében füstös ízekkel búcsúzik.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-03-06

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    13.5 %
  • Palackmennyiség

    2200
  • Ár

    2150 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% furmint

A pincészet borbemutatása

A kiváló alapanyagot Tolcsva egyik leghíresebb dűlőjéből, a Kincsemből szüreteltük október 11-én. A bogyózást és az alacsony nyomású préselést követően a mustot három napig ülepítettük, majd leszíneltük a seprőjéről. Ezután fajélesztős oltás következett, majd a zajos erjedés elindulásakor 2-3 éves hordókba fejtettük, amikben közel egy hónapig tartott a fermentáció. Négy hónapig érleltük fahordóban, miközben a finomseprőt hetente felkevertük. Gyümölcsös, elsősorban körtés aromái mellett megjelennek az érlelésből adódó füstös, vaníliás jegyek. Karakterében a Tokaji borvidék legjelentősebb fajtájának, a furmintnak a jellemző íz- és illatvilága, összes szépsége felfedezhető. Fehér húsételek, nem paradicsomos tészták, halak, sajtok illő társa lehet asztalunkon.

Érlelési információk

4 hónapig tartó tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

Vinotékák, borkereskedések.

Pannon Tokaj bemutatása

A Pannon Tokaj Pincészet összesen 19,8 ha szőlőterülettel rendelkezik, melyből jelenleg 18 ha a termő. A borok között megtalálhatóak: fajtaborok, melyek reduktív technológiával készülnek, minél jobban megőrizve a gyümölcsös íz- és illatjegyeket; prémium "Dominium" borok, melyek kisméretű, új/pár éves tölgyfahordókban erjednek és érlelődnek 6 hónapig, mialatt a finom seprő hetente felkeverésre kerül; desszertborok: száraz szamorodni, fordítás, késői szüretelésű, valamint aszú borok.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!