A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü
Tokaji Dominium Hárslevelű

Pannon Tokaj Tokaji Dominium Hárslevelű 2011

Véleményünk szerint

Édes tónusba hajló, sárga gyümölcsökre emlékeztető illatok töltik ki a poharat, olyannyira, hogy szinte meglepődünk, amikor ezt követően száraz bort kóstolunk. Pedig a bor szerkezeti felépítése, amely a test és a krémes textúra felé billen, ugyanúgy az érettség megtestesülése. A lágyabb tónusú savgerinc szerepét a hordós érlelés fűszeres ízvilága igyekszik betölteni, az illatban túláradó gyümölcsösség az ízben visszafogottabban van jelen.

  • Értékelésünk

A kóstolás dátuma: 2013-02-14

  • Típus

    Száraz
  • Borvidék

    Tokaj
  • Alkohol %

    12.3 %
  • Palackmennyiség

    0
  • Ár

    2150 Ft
  • Fajtaösszetétel

    100% hárslevelű

A pincészet borbemutatása

A tolcsvai Budaházi-dűlőből október közepén szüreteltük a jól beérett, egészséges, 100%-ban hárslevelű alapanyagot. A szőlőt bogyóztuk, a mustot kíméletesen préseltük. 3 éves szerednyei hordóban érleltük, közben hetente felkevertük a finomseprőt. A hordós érlelés négy hónapig tartott, a fajtára jellemző hársvirágos, mézes jegyek leheletnyi vaníliával egészültek ki. Szájban a bor vastag, kerek, a battonage technológiának köszönhetően kivételesen harmonikus.

Érlelési információk

4 hónapos, tölgyfa hordós érlelés.

Hol vásárolható meg

vinotékák, borkereskedések

Pannon Tokaj bemutatása

A Pannon Tokaj Pincészet összesen 19,8 ha szőlőterülettel rendelkezik, melyből jelenleg 18 ha a termő. A borok között megtalálhatóak: fajtaborok, melyek reduktív technológiával készülnek, minél jobban megőrizve a gyümölcsös íz- és illatjegyeket; prémium "Dominium" borok, melyek kisméretű, új/pár éves tölgyfahordókban erjednek és érlelődnek 6 hónapig, mialatt a finom seprő hetente felkeverésre kerül; desszertborok: száraz szamorodni, fordítás, késői szüretelésű, valamint aszú borok.


Részletek

Ezeket is ajánljuk

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!