A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Keresés
Találatok száma: 5
Faforgács, macskapisi, nedves gyapjú: aromahatározó
Felkent borkóstolóvá válásunk első lépcsőfoka a reduktív és oxidatív aromák felismerése, és a bor megszagolása utáni hangos felkiáltás: ez a tétel hordós!
Hordópaletta
Honnan származhatnak egy szőlőből készült italban olyan aromák, mint a vanília, a pirított mandula, a mogyoró, a kókusz, a szegfűszeg és a füst?
Az erdőtől a pincéig
Hallottuk már borászoktól a frázist, miszerint a szőlőben dől el minden. Ami nem, az általában a pincében, és ami nem is a pincében, az a kádárüzemekben.
Mit érlelhetünk hordóban?
Nem meglepő módon a világ kádárai által előállított tölgyfahordók legnagyobb felvásárló iparága a borászat. Ennek ellenére számos párlat érlelésekor is használnak tradicionálisan fahordót.
Az ókor óta áldjuk: a boroshordó
Reduktív vagy oxidatív? Barrique vagy ászokhordó? Tölgy vagy gesztenye? Magyar, francia vagy amerikai tölgy? Mecseki vagy zemplémi? Chips vagy donga? Medium vagy heavy?
1
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás