5 estés borismereti előadássorozat - bevezetés a borok világába
, Budapest, több helyszínen
Az előadásokat szerda esténként, különböző budapesti - tömegközlekedéssel is jól megközelíthető - helyszíneken tartják, és két részből állnak: egy hozzávetőlegesen két órás elméleti résszel kezdenek, majd rövid szünet után kb. egy órás vezetett borkóstolás következik, itt a gyakorlatban is kipróbálják az előadáson hallottakat.
Az előadásokhoz jegyzetvázlatot biztosítanak, amelyet a hallgatók egészíthetnek ki saját benyomásaikkal, tapasztalataikkal, véleményükkel.
Tervezett program:
1. ELŐADÁS, MÁRCIUS 4: KÓSTOLÁSTECHNIKA
Előadó: Kovács Antal
Hol fogjuk meg a poharat, miként szagoljunk és mekkorát kortyoljunk?
Hogyan vizsgáljuk a bor színét, illatát, ízét?
Miből következtethetünk a bor érettségi állapotára, várható élettartamára, minőségére?
2. ELŐADÁS, MÁRCIUS 11: A SZŐLŐ
Előadó: Nyolcas Ádám - Nyolcas és Fia Pince
A bor az ültetvényen születik!
Hogyan befolyásolja a szőlő minőségét a művelési mód, a talajtípus, a tőketerhelés?
A szőlőt illető általános kifejezések.
3. ELŐADÁS, MÁRCIUS 18: A BOR
Előadó: Ludányi Balázs - Centurio Borház
Alapvető borkészítési technikák, illetve kifejezések megismerése.
Mi teszi rozét, a sillert és a pirosbort?
Hogyan születik a kézműves bor?
4. ELŐADÁS, MÁRCIUS 25: ÉTEL ÉS BOR HARMÓNIA
Előadó: Kovács Antal
Ételek és borok társításának alapvetései
Ételhez a bort, vagy a borhoz az ételt?
A harmónia megvalósulásának feltételei
5. ELŐADÁS, ÁPRILIS 1: TÖRŐDÉS A BORRAL
Előadó: Kovács Antal
A bor helyes tárolása, ideális fogyasztási hőmérsékletek.
Bor és pezsgő szerviz, dekantálás
A bor és a pohár kapcsolata.
Részvételi díj: 69.000Ft/fő
További információkért kattints IDE!
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!