A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

A kávékóstolás művészete

07. 25.

Budapest, Borkollégium



Szeretne mélyebben elmerülni a szakszerű kávékóstolás rejtelmeiben?

 

A kávékóstolás művészete

 

A kávék kóstolása előtt jobban megismerkedünk érzékszerveink működésével és tudatos használatával. Hasznos információkat kapunk olyan lényeges kérdésekkel kapcsolatban mint:

  • Mi a kávé kóstolásának és értékelésének helyes menete?
  • Hol és hogyan történik az aromák és ízek érzékelése? 
  • Milyen uralkodó aromák jellemzőek a különböző kávéfajtákra?
  • Hogyan ismerhetjük fel a kávé hibáit?
  • Mi a hasonlóság a bor és a kávé kóstolásában?

 

Meghatározott tematika szerint haladva, két prémium minőségű kávéból készített espresso-t értékelünk ki szakszerűen. Olyan különleges aromákkal és ízekkel találkozhatunk melyek később is segítenek  - a borokhoz hasonlóan - a kávék szakszerű kiértékelésében vagy ajánlásában.


Előadók: Iványi Bence és Tóth Tibor, a Pellini Caffé baristái.
 

Tematika:

  • Érzékszervek működésének és tudatos használatának ismerete
  • Interaktív aroma teszt, illatmintákkal
  • Espresso technológia ismertetése
  • Alapanyag és készítési hibák jellemzése
  • Termőterületi jellemzés
  • Tradicionális olasz espresso kóstolása, majd kiértékelése
  • Újhullámos espresso kóstolása, majd kiértékelése

Időpont: 2017. július 25., 16.00-20.00

Helyszín: Borkollégium (Budapest, VI. kerület, Podmaniczky u. 31.)

 

Jelentkezés ITT!


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!