Világelső: pekingi liba a Gellértben
Budapest, Danubius Hotel Gellért
November 5-6-7-8-án a főváros – hagyományosan – legizgalmasabb Márton napi eseményét rendezi meg a Danubius Hotel Gellért. Az immár ötödik – és négynaposra bővült - Márton napi Borfesztivál a “Borok-Libák-Fűszerek” szlogennel csábítja a látogatókat a patinás szállodába. Ezúttal gasztro-világszenzációval is készül a Gellért: itt kóstolható először a világon a pekingi liba és a liba sushi is.
Sörrel indít a Márton napi borfesztivál
A szervezőknek ezúttal a “sörre bor” mondóka is a szemük előtt lebegett: csütörtökön a “nulladik napon” a sör kerül fókuszba. Kóstolhatunk sörkoktélokat, és lesz sörkurzus Katona Csaba történésszel, akinek előadásai felérnek egy stand up comedy-vel. Bemutatkozik majd „Két dudás egy konyhában”: Paul Mizener, skót mesterszakács és Frideczky András, a Gellért Söröző séfjének közreműködésével, magyar és skót fogásokkal és magyar és skót kézműves sörkülönlegességekkel.
Sörre bor
Másnaptól jön a sörre a bor. Pénteken a Bor és Piac válogatásában olyan kézműves borászatok, vidéki gyöngyszemek érkeznek, akiknek boraival ritkán találkozhatunk a fővárosi boros polcokon. Szombaton a Bortársaság válogat, a legnagyobb neveket és legkiválóbb borokat felsorakoztatva a kiállítók között. A korlátlan bor- és pálinkakóstolás mellé mindkét nap gasztro kiállítók is csatlakoznak. Ott lesz az Aranyszarvas, a Bükki Sajt és a mára már fogalommá vált Zing Burger. A Fűszerszobában a Magyar Konyha novemberben megjelenő Fűszerkönyvének szerzője, Ambrus Lajos mesél a régi, tradicionális és az új hullámú magyar konyha fűszereiről. De szó lesz arról is, hogyan befolyásolhatják ételeink alapfűszerei a megfelelő borválasztást!
5 Étterem 5 Fűszer
Mindkét napon főszerepet kapnak a fűszerek is. Az „5 étterem 5 fűszer” borvacsora keretében a Gellért Söröző mellett a magyar kortárs gasztronómia legjobbjai, az Alabárdos, a Viator Étterem, a Mák Bistro és a Laci! Konyha! összefogása szenzációs menüt ígér. Bicsár Attila, Frideczky András, Gyurik Gábor, Mizsei János és Mogyorósi Gábor egy-egy fűszert szólaltatnak meg a fogásokban, melyekhez a különleges borokat Németh Ági, a VinCE Magazin főszerkesztője és a VinCE Budapest főszervezője személyesen ajánlja.
Látvány és ízek: Lakosztályétterem
Ismét megnyílik a Gellért Szálloda által tavaly megteremtett gasztroműfaj, a Lakosztályétterem is a hotel bámulatos kilátást nyújtó deluxe apartmanjában, ahol pénteken Héjja László, a Gellért mesterszakácsa és vezető séfje a kelet varázsát idézi meg gasztronómiai remekeivel. Ekkor Nieto Mercedes, világszerte elismert orientális táncosnő lesz vendége. Másnap pedig a szálloda építésének korszakát, a Nagy Gatsby Amerikájának hangulatát hozza el, a kiváló ételek mellett Váczi Eszter, a bársonyos hangú énekesnő segítségével.
Minden este buli
Mindkét nap lesz After Party is, pénteken a Sister Act, azaz Tóth Vera és Tóth Gabi koncert, utána pedig DJ Garami szórakoztatja a nagyérdeműt, szombat estére pedig érkezik a Kiscsillag zenekar és az Anima Sound System DJ Set. Az After party alatt az ország egyik legfelkapottabb helye, a DiVino Borbár várja a vendégeket.
Világszenzáció a Gellértben
Vasárnap pedig egy gasztronómiai mérföldkő, egy világraszóló szenzáció tanúi lehetünk. Márton napi Sunday brunch keretében a Gellért vezető séfje mellett a vasárnapi ebéd vendége lesz a meghökkentő ízeiről méltán elhíresült Wang mester és a modern japán konyhaművészet legismertebb hazánkban élő képviselője, Maki Chef, akik elkészítik a világ első pekingi libáját, liba sushiját és liba paprikását is.
Belépő a sörkurzusra 3.490 Ft, a 4-fogásos skót-magyar sörvacsora, belépéssel a sörkurzusra 6.990 Ft. Egynapos belépő a fesztiválra és az after partyra, korlátlan kóstolással és kóstolópohárral 5.990 Ft, mindez az 5 fűszer-5 étterem borvacsorával kiegészülve 12.990 Ft. Aki pedig a Lakosztályéttermet választja a fesztivállal együtt, annak 14.990 Ft a belépő.
A borfesztivál telekommunikációs partnere a Vodafone.
Részletek a borfesztivalgellert.hu oldalon
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!