A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Béres borvacsora

12. 14.

Budapest, Budai Gesztenyés Étterem és Kávézó



Idén közkívánatra a decemberi adventi forgatagban is tartanak ünnepi borkóstolót. A legnagyobb magyar magántulajdonú tokaji birtokról érkezik a Béres család.

 


A szőlő és a bor szeretete mindig élt családjukban. A cseppjeiről jól ismert tudós, id. dr. Béres József – a kisvárdai kertjében gondozta a szőlőt, melyből bort is készített a saját örömére. A család végül 2002-ben Erdőbényén vásárolt birtokot, melynek később Béres Melinda lett az ügyvezetője.

 

A festői környezetben számos beruházás vezetett oda, hogy a birtok ma Tokaj egyik gyöngyszeme.

 

Boraikat az évek folyamán több száz hazai és nemzetközi díjjal ismerték el, legfontosabbak talán a Decanter World Wine Awards borversenyen a 2008-as 6 puttonyos aszú boruk a kategória legjobbjának járó Regional Trophy díjat nyerte el. 

Lőcse Furmint dűlőszelektált boruk minden évben a legjobbak közt van, a 2007-es évjáratot Robert M. Parker 93 pontra értékelte, 2011-es borukat pedig a Wine&Spirit Magazin a Top100 Best Buy közé sorolta. 

 

Menü


Tokaji Pezsgő 100% Hárslevelű 2013
Füstölt vajhal, körtekrém, diós kétszersülttel

Tokaji Naparany Cuvée 2013
Zsályás pisztráng “waldorf salátával” - alma, zeller, birs, dióropogós. 

Diókút Hárslevelű 2013
Nyúlrolád pankóban, karalábéfőzelékkel és mandulával

Lőcse Furmint 2013
Beregi csirke gyömbéres birsalmával és csicsókás krokettel

Omlás Furmint 2009
Vadkacsamell kardamomos édesburgonya nudli, fenyő jus

Tokaji Magita 2014
Mandarinos túrótorta akáccal

Tokaji 5 puttonyos aszú 2008
Kéksajtos tart
 

Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!