A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Borkollégium Budapest Borkóstolók - Juhfark

01. 20. - 05. 22.

, , 2012. januártól - Budapest



A Borkollégium több kóstolóval is készül az idei évre, igen változatos tematikával. Lesz nemzetközi borokról, hazai szőlőfajtákról, a botritiszről, ünnepi borokról és egyéb különlegességekről szó, így bárki naprakész lehet a bor világát illetően. Sok kóstolással és még több hasznos információval gazdagodhatnak a résztvevők.

 

Nemzetközi borok sorozat külföldi borokkal néhány magyar borral kiegészítve
- Sauvignon blanc - 2011. február 7. 18h
- Sangiovese - 2012. április 17. 18h
- Viognier - 2012. május 30. 18h
- Tempranillo - 2012. június 12. 18h

egyedi kóstoló ára: 8.900 Ft/fő
bérlet ára: 45.000 Ft/6alkalom

Hazai szőlőfajták sorozat magyar borokkal
- Hárslevelű - 2012. január 24. 18h
- Kadarka - 2012. február 21. 18h
- Portugieser - 2012. március 20. 18h
- Juhfark - 2012. május 22. 18h

egyedi kóstoló ára: 5.900 Ft/fő
bérlet ára: 32.000 Ft/6alkalom


Éljen a botritisz!

Mondhatnánk azt is: furmint, másképpen. Sokáig ezt a fajtát az unalom és a szocialista nagyüzemi egyen-ízvilága jellemezte, majd a 2000-es évek elején elindult valami merőben más. Azóta alig várjuk egy-egy szép új száraz furmint megjelenését, s az édes változatok mintha kissé háttérbe szorultak volna. Holott a furmint és a botritisz együtt talán a világ legszebb édes bor prototípusait képes asztalunkra tenni. Koncentráció, harmónia, lezser elegancia – mindez egy szőlőfajtába és a természetbe zárva. Ennek jegyében tehát 2012-ben a Borkollégiumban FURMINT ÉS BOTRITISZ, azaz FURMINT FEBRUÁR.

időpont: 2012. február 28. 18h

részvételi díj: 10.000 Ft

Ünnepi borok az asztalon

időpont: 2012. március 27. 18 óra

részvételi díj: 12.000 Ft

Terroir Workshop

A terroir egy meghatározott szőlő termőhelyen a klíma, mikroklíma, geológiai tényezők, talaj és a talajművelés tényezőinek kombinációját takarja. Hozzáadhatjuk ezen alaptényezőkhöz a fekvést (pl., déli, dél-keleti stb.), a tengerszint feletti magasságot és az embert, aki világra segíti a bort, mögötte pedig felsorakozik a tájegység történelme, kultúrája, hagyományai. A terroir koncepció lényege, hogy az adott terroir bora egyedi és nem utánozható más területen, még akkor sem, ha a szőlőfajtát, termesztési és borkészítési technológiákat pontosan le is másolják…

Királyudvar Pezsgő, Henye dűlő 2008

Domaine Pierre Frick Riesling Steinert Grand Cru 2007
Weingut Eymann Riesling Spatlese Trocken 2005
Nicolas Joly Savennieres Roche-aux-Moines Clos de la Bergerie 2008
Királyudvar Demi-Sec Becsek dűlő 2008
Domaine Huet Le Mont Demi Sec 2008
Aci Urbajs Organick 2003
Domaine de Villaine Cote Chalonnaise La Digoine 2009
Csobánci Bormanufaktúra Pinot Noir 2009
Terra Personas Negra 2008
Chateau Lagarette Cuvée Renaissance 2005
Domaine de Villeneuve Chateauneuf du Pape 2009

előadó: Kató András, Terroir Club

időpont: 2012. január 31. kedd  18 óra

részvételi díj: 8.900 Ft/fő

helyszín: Borkollégium, 1026 Budapest, Pasaréti út 14. 
jelentkezés és bővebb információk: info@borkollegium.hu , 1 2022 886

Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági Élet hírlevelünkre! 

 

 


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!