A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Borvidékek Hétvégéje 2013

04. 29. - 06. 09.

, , 2013. június 8-9. - Monor, monori PincefaluCsaládi pincészetek - családi borok - családi programok. Budapesttől alig 20 kilométerre helyezkedik el a Monori Pincefalu, amely közel 1000 présháznak és idén is egy nagyszabású borászati fesztiválnak ad otthont. A szervezők mintegy 15 ezer embert, illetve 22 borvidék közel 50 borászát várják a június 8-9-én megrendezésre kerülő Borvidékek Hétvégéjére.

 

Június második hétvégéjén olyan rendezvényre várják a látogatókat a Monori Pincefaluba, ahová valószínűleg kivételesen nem az anyukák, hanem inkább az apukák viszik majd el a családot. A felnőttek ugyanis több száz, másutt ritkán kóstolható, családi pincészetekben termelt, kiváló minőségű bort kóstolhatnak és vásárolhatnak, miközben a bort kevésbé kedvelő szülőket és a gyerekeket gazdag programkínálat várja.

Június 8-án a borrendi felvonulás és a Családi Borok Versenyének eredményhirdetése után példáulaKiss KataZenekar szórakoztatja a vendégeket. Az együttes tavaly a közmédia közönségszavazatai alapján a Legjobb családi koncert kitűntetést nyerte el. Szintén szombaton lép fel a Csillaghúr együttes, a Borra-Való zenekar, a Kalapos Folk Band és a Kincses zenekar is. A gyerekek a koncertek között kézműves foglalkozáson és régi mesterségek bemutatóján vehetnek részt.

Június 9-én folytatódik programok sora. Koncertezik többek között a Kolompos együttes és a Borvirág Zenekar is. Hevesi Imre pedig olyan gyerekkoncertet ad, amelyen a felnőttek sem fognak unatkozni. A közel 1000 présház között pedig a pincék és bor ihlette játékokon vehetnek részt kicsik és nagyok.

A rendezvényhelyszínek között szombaton és vasárnap is kisvonat szállítja majd a látogatókat. A túrázást kedvelők gyalog is nekivághatnak a száz hektáron elterülő, sok kisebb-nagyobb pincesort magában foglaló Monori Pincefalu felfedezésének. A szervezők mindezt ingyenes térképekkel is segítik, amelyet a monori vasútállomás mellett és a pincefalu három pontján elhelyezett információs faházakban lehet átvenni. A programokon való részvétel ingyenes!

Indulás előtt érdemes felkeresni a rendezvény honlapját, amely bővebb információval is szolgál a programokról, látnivalókról: www.borvidekekhetvegeje.hu/borvidekek-hetvegeje-2013. További információ telefonon: 06-29/410-409.

Ha a jövőben értesülni szeretnél a legfontosabb boros és gasztronómiai programokról, jelentkezz Társasági Élet hírlevelünkre!

 

 

Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!