Dúzsi Borvacsora a Gesztenyésben
Budapest, Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
Május 26-án, este 7 órától újra átadhatjuk magunkat a borok és ételek harmóniájának, ezúttal a Dúzsi pince boraival, a Budai Gesztenyésnél.
Az 1992-ben alapított Dúzsi pincészetnél a szőlőt kezdetben Dúzsi Tamás és felesége művelte 3,3 hektáron, mára a család többi tagja is besegít a 17 hektár gondozásában. Leginkább ifjabb Dúzsi Tamás, akivel már közösen készíti borait édesapja.
A jogosan rozékirályként elhíresült Dúzsi termelésének 70%-át a rosé borok adják, a kékfrankostól a menoire-ig összesen 11 fajtából készíti a nyár slágereit. Az utóbbi években a kékszőlő mellett megjelentek a fehérborok is, Fürtike és Ifj. Tamás által elsőként készített vörös szőlőből fehérbor a blance de noir. A pincészet a jól iható fajtaborok mellett dűlőszelekciókat és házasításokat is készít. Kísérleteznek olyan Magyarországon különleges fajtákkal, mint a Shiraz vag a Meniore, házasításaik pedig rendre utasítják maguk mögé a legnagyobb nemzetközi versenyeken a nagy francia és olasz termelőket is.
A hatfogásos bor-, és ételsor 12 900 Ft/fő
A vacsorárahelyek korlátozott számban elérhetők!
Bővebb információ és jelentkezés!
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!