A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Élményszüret a Gasztrosétányon

10. 23. - 10. 26.

, Etyek, Újhegy, Szépvölgy



Etyeken zajlik még a szüret, mégis marad idejük a gazdáknak nyitott vendégfogadásra az őszi időszakban is. Az Újhegyi és Szépvölgyi pincék három hétvégén terveznek közös nyitott pince napokat a Gasztrosétányon. Etyeken, az Újhegyen és Szépvölgyben egyébként is pezsgő élet folyik, hiszen az évszakonként itt megrendezett Etyeki Piknikek mellett egyre több pince tart rendszeresen nyitva várva a bort, sonkát, sajtot, esetleg házi süteményt vagy szörpöt kóstolni vágyó vendégeket.

 

Élményszüret a Gasztrosétányon

 

 

Élményszüret a Gasztrosétányon

 

Emellett az itteni gazdák igyekeznek minél több alkalmat, ünnepi időszak adta lehetőséget megragadni, hogy nyitva tartásukat, programjaikat összehangolva közösen fogadják a Budapest szőlőskertjébe látogatókat.

 

Ezen összefogás eredményeként idén ősszel még három ilyen alkalom kínálkozik, hogy betérhessünk valamelyik újhegyi pincébe vagy kipróbálhassuk a vajköpülés az Etyeki Sajtútállomás „műhelyében”:

 

ÉLMÉNYSZÜRET A GASZTROSÉTÁNYON                – 2014. október 23-26.

MÁRTON-NAPI LIBADALOM A GASZTROSÉTÁNYON      – 2014. november 15.

ŐSZUTÓ A GASZTROSÉTÁNYON                                – 2014. november 29.

 

 

***

Élményszüret a Gasztrosétányon

2014. október 23-26.

 

Az októberi hosszú hétvégén minden nap 10.00 órától nyitott pincékkel várja vendégeit a Gasztrosétány. A szüret vége felé a legnemesebb borok és pezsgők mellett mustot, murcit és néhány pincében már újbort is lehet majd kóstolni. A sajtkészítés-bemutató mellett mindenki kipróbálhatja, milyen vajat köpülni, illetve a kicsik és nagyok is próbára tehetik magukat tökfaragásban.

 

Nyitott pincék:

 

1. Gradowski Birtok

Gradowski Grill: grillen készült ételek nagy választékban

 

2. Milán Pince

Bográcsban főtt ételek

 

3. Gombai Pezsgőpince

Őszi újbor- és pezsgőkóstoló

 

4. Árpás László Sonkamester Pincéje

2 évig érlelt, sóban pácolt, levegőn szárított sonkakülönlegességek; kemencében és grillen készült ételek

 

 

5. Halmi Pince

Rózsa- és egyéb kézműves szörpök, gyógynövények és teák vására; házi sütemények és lekvárok kóstolója és vására

 

6. Takáts Pince

Egytálételek, pogácsa és palacsinta

 

7. Kácsor „Kíra” Pince

Házi rétes, libatepertőkrémes kenyér, tepertős pogácsa és borkóstoló

 

8. Rezeda Terasz

Az etyeki Anonym Pince borainak kóstolója – házias ételek és elő zene kíséretében

 

9. Debreczeni - Ferenczi Családi Borászat (Szekszárd)

Etyeki eszem-iszom: szekszárdi borok kóstolója és vására; házi készítésű ételek; elő zene

 

10. Dvorák Pince

A tollfosztástól a tányérig: házias ételek helyi alapanyagokból - akár a vendégek segítségével elkészítve.

 

11. Etyeki Sajtútállomás

Sajtkészítés-bemutató, vajköpülés

„Pusztabusztúra” – traktorozás a szőlő körül (indulás a buszfordulóból!)

 

12. Rókusfalvy Birtok

Bor- és pezsgőkóstoló házi pogácsával és mártogatós szószokkal

Tökfaragás kicsiknek és nagyoknak, gyereksarok készségfejlesztő foglalkozásokkal és játékokkal

Készítsd el saját tűzzománc ékszered – előzetes bejelentkezés alapján

Kézműves kiállítás és vásár: Szilaj Eszter ékszerész bemutatója; fotódoboz – egyedi fotóval ellátott, igényes ajándéktárgyak; kézműves csokoládék


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!