Innováció a borászatban konferencia
, Eger, Városháza
Miként alkalmazható a tudás a magyarországi szőlőtermelésben és borászatban; mely szőlészeti és borászati K+F tevékenységek jelenthetik a jövőt a termelők számára? - erre keresi a választ Eger város önkormányzata.
A program kivonata:
10:00 – Habis László polgármester köszöntője
10:10 - 11:20 – Előadások „innováció és tudásmenedzsment” témakörben:
· Gál Péter helyettes államtitkár, Földművelésügyi Minisztérium - A szőlő-bor ágazat hatékonysága mögött álló tényezők
· Dr. Kállay Miklós emeritusz professzor, a Magyar Bor Akadémia elnöke - Innováció és tudásmenedzsment
· Dr. Tóth József tanszékvezető egyetemi docens, BCE - A tudás alkalmazása a magyarországi szőlőtermelésben és borászatban
11:40 – 12.40 – Előadások „szőlészeti és borászati K+F tevékenységek” témakörben:
· Horkay András igazgató, Central European Wine Institute - Innovatív irányok, világtrendek
Dr. Zsófi Zsolt mb. igazgató, Károly Róbert Főiskola Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet – A kutatóintézet tevékenysége
Dr. Váczy Kálmán Zoltán főigazgató, EKF Regionális Egyetemi Tudásközpont - Az EGERFOOD és a WINETWORK projekt
12:40 – Büféebéd
13:20 - 14:00 - Innováció a vállalkozásban:
· Dr. Várhelyi Tamás innovációs igazgató, EKF - Innovációs lehetőségek az ágazatban
· Dr. Kovács Tibor c. egyetemi docens, birtokigazgató,Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok - Az ökológiai szőlőtermesztés lehetőségei Magyarországon, a Hétszőlő példája
15:00 - 17:00 - Jó gyakorlat-túra (Egri Korona Borház, Demjén)
A konferencia időpontja: 2015. július 9. csütörtök
Helyszíne: Eger, Dobó tér 2., a Városháza díszterme
A konferencia ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát jelezze a tudasparkeger@ph.eger.hu e-mailcímen 2015. június 22-ig.
Hírlevél
Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!