A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Mámorítóan Édes Nap a Fekete Borpincében

04. 08.

Szekszárd, Fekete Borpince



Mámorítón édes nap negyedévente a Fekete Borpincében. Borral készült ételek/italok versenye és nyilvános kóstolója.

 

Mámorítóan Édes Nap a Fekete Borpincében

 

A Fekete Borpince 2013. nyarától kezdve negyedévente borhoz hangolt, borral készült házi sütemények, illetve borral készült italok nyilvános kóstolóját szervezi meg, időnként a programot versennyel, illetve esetenként profi süteménykészítő műhelyek bemutatkozásával egybekötve. A félreértések elkerülése végett a rendezvény nevében a "mámorítóan édes" megjelölés nem a cukor vagy édesítőszerek mértéktelen használatára vagy édes borokra utal, hanem arra, hogy a beérett szőlőből készült száraz minőségi borok maradékcukor-tartalom nélkül is kellemesen édeskés ízűek, a borokkal készített és azokkal fogyasztott minőségi házi sütemények, illetve italok pedig "mámorító" finomságok.


Az alkotásokkal kapcsolatos minőségi elvárások: 

természetes minőségi (lehetőség szerint kézműves) alapanyagok használata (Pl. margarin helyett vaj; kristálycukor helyett méz; vanilincukor helyett vanília);
mesterséges élelmiszeripari adalékanyagok (ételszínezékek, szintetikus vagy természetazonos aromák, ízfokozók, tartósítószerek, stb.) mellőzése;
természetes édesítő anyagok (nádcukor, méz, aszalvány, stb.) korlátozott mértékű használata, alapanyagként helyett "fűszer" felfogásban, a borok karakteréhez és ízvilágához való illeszkedés érdekében.

 

 
Miért érdemes nevezni a versenyre?

minden nevező 1 palack választott bort kap tőlünk a verseny előtt a sütemény elkészítéséhez
minden versenyző egy hozzátartozójával, ismerősével együtt ingyenesen vehet részt a rendezvényen
legjobban szereplő versenyzők borcsomagot nyernek
a legjobbak egyike felkérést kap a pince egyik borvacsorájának összeállítására

 
További részletek a versenykiírásban: ITT

 


Közelgő programok

Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!