A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

1536 hektár hazai szőlőültetvény újul meg

Idén még újra lehet majd kérelmet benyújtani támogatásra

2020-06-09 | Vinoport


1536 hektár hazai szőlőültetvény újul meg

A január 28-ig szerkezetátalakítási és átállítási támogatásra benyújtott kérelmeket adatait összesítette a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.


A szőlőültetvények szerkezetátalakítási és átállítási támogatása keretében ismét lehetőséget kaptak a termelők ültetvényeik korszerűsítésre. A január 28-ig benyújtott kérelmek alapján a hazai ültetvények közel 2,5 százaléka újul meg - olvasható a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) közleményében.

 

 

A szőlőültetvények korszerűsítését szolgáló támogatásra a 2020-2023 közötti időszakban 16 milliárd forint áll rendelkezésre.

 

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kezdeményezésére lehetőség nyílt idős, magas terméspotenciálú ültetvények korszerűsítésére is támogatási kérelmet benyújtani. Előbbire elsősorban a Tokaji, az Egri, a Szekszárdi és a Villányi borvidékről érkezett kérelem. Összességében a Kunsági és a Mátrai borvidéken újulnak meg legnagyobb területen az ültetvények.

 

A támogatás fajtaváltáshoz és ültetvények áttelepítéséhez, valamint a szőlőültetvények termesztéstechnológiai módszereinek javításához igényelhető. Utóbbi lehetőséget biztosít a gazdák számára, hogy a meglévő termő ültetvényük támberendezését – kizárólag új alapanyagok felhasználásával – teljesen lecseréljék.

 

Az Agrárminisztérium tájékoztatása szerint, legközelebb 2020. novemberében lehet szőlő szerkezetátalakítási támogatásra egyéni tervet benyújtani.



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!