A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Ide megy idén az, aki a borvilágban tényleg számít

Európa forró pontjai

2017-01-09 | Vinoport


Ide megy idén az, aki a borvilágban tényleg számít

 

Miután a Borászportál összeszedte 2017 legfontosabb hazai boros eseményeit, mi a külföldiek közül válogattuk. Íme, a legnagyobbak.

 

A nemzetközi borászati szakkiállítások évek óta a talán legértékesebb platformot biztosítják a borászoknak, kereskedőknek, importőröknek, és persze a HoReCa-ban dolgozóknak is, hiszen remek lehetőséget nyújtanak kapcsolataik kibővítésére, márkájuk erősítésére. Függetlenül attól, hogy világméretű kereskedésről van-e szó, vagy egy kisebb helyi borbárról, biztosan mindenki megtalálja számításait ezeken az igencsak nagyszabású eseményeken, értékesítésük növelése érdekében.

1. ProWein

Ide megy idén az, aki a borvilágban tényleg számít

2017. március 19-21., Düsseldorf, Németország

 

Németország legkomolyabb seregszemléje mára a világ vezető kapcsolatépítő eseményévé nőtte ki magát. A B2B rendezvény már több mint 20 éve működik, és évről évre egyre nagyobb: az utóbbi években már 6.000 kiállítóval és 50.000 látogatóval számolhattak. Itt tényleg mindenki ott van, aki számít: importőrök, forgalmazók, éttermek, bárok, rendezvényszervezők, a média és a kereskedelem képviselői is. Érdekes, hogy a látogatók majdnem fele érkezik külföldről, hogy részt vehessen az eseményen, amelynek helyszínét egy 67.000 négyzetméteres kongresszusi központ adja, és amely a legizgalmasabb betekintést ígéri a német borok világába.

2. Vinitaly

Ide megy idén az, aki a borvilágban tényleg számít

 

2017. április 9-12, Verona, Olaszország

 

Immár 51. alkalommal rendezik meg a legnagyobb olasz borkereskedelmi show-t, ahova évente 150.000 ember látogat el 210 országból. 4000 kiállító, 2600 újságíró és több ezer vásárló érkezik Észak-Amerikából, Európából, Ázsiából, Óceániából, Afrikábó és Dél-Amerikából. A majdnem 90.000 négyzetméteres területen csoportosulnak ilyenkor a világ legfontosabb borvidékeinek bortermelői. Hatalmas kóstolóterek, szemináriumok és számos más szakmai esemény színesíti a négy napos programot, ahol egyértelműen kötelező a megjelenés, a saját érdekünkben.

 

3. Fenavin

Ide megy idén az, aki a borvilágban tényleg számít

Május 9-11, Ciudad Real, Spanyolország

 

Spanyolország elsőszámú és egyetlen profi boros témájú kiállítása bár még csak nyolc éve van jelen a nemzetközi vizeken, mégis egyre nagyobb sikerrel működik. A legfontosabb spanyol borvidékek közül mindegyik képviselteti magát ilyenkor, ahová tavaly például 3600 vásárló érkezett 62 országból, hogy a 15.500 kiállító különlegességeit megkóstolhassa.

Múlt héten jóval bővebben is írtunk róla.

4. London Wine Fair

Ide megy idén az, aki a borvilágban tényleg számít

Május 22-24, London, Egyesült Királyság

 

A London Wine Fair (LWF) 1981 óta az egyik legmeghatározóbb esemény az Egyesült Királyságban és Európában is, ahol minden évben átlagosan 11.000 látogatóra számítanak. Középpontjában egyértelműen a kereskedelem áll; itt a világ minden tájáról érkező borászok több mint 80 ország 11.000 borát mutatják be. Jelenleg öt különböző módon lehet kiállítani a meghatározó eseményen, a földszinten például három különálló stand (Shell Scheme, Space Only, vagy Wines Earthed) köré csoportosulhatnak a legnagyobbak, a kisebb importőröket pedig az On a Table részen várják. Ezen kívül meghívással bejuthatunk a The VIEW Tastings részlegre is.

5. Vinexpo Bordeaux

Ide megy idén az, aki a borvilágban tényleg számít

Június 18-21, Bordeaux Cedex, Franciaország


2015-ben 2350 kiállító vett részt a rendezvényen, amelyre majdnem 50.000 látogató érkezett 151 országból. A Vinexpo konferenciái és kóstolói négy napon át folyamatosan tartanak, és talán mondani sem kell, hogy ez egész Európában a leginkább meghatározó ilyen típusú esemény. A francia borvidék szívéből ilyenkor a legkomolyabb nevek is kimerészkednek és megmutatkoznak, és a szakértők szerint azoknak, akik a üzletüket fejleszteni szeretnék, ezáltal pedig akár az élvonalba is bekerülni, egyszerűen kötelező itt megjelenniük.


Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!