A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.

Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Menü

Nebbiolo

2015-10-28 | Vinoport


A nebbiolo Olaszország egyik legnagyobb presztízsű kékszőlő fajtája, ezen tulajdonságát ritkaságának és termetbeli nagyságának köszönheti.


A Nebbiolót még Itálián belül is jellemzően mindössze egy borvidéken termesztik: Piemontéban, és ebben a tartományban is csak a borok 3%-ért felel.

 

A hegyek által meghatározott régióban kizárólag a legjobb fekvésekben művelhető jó eredménnyel, a megfelelő adottságok hiányában ugyanis félő, hogy nem teljesen érik be ez az ideális esetben nagy testű, magas tannin- és alkoholtartalmú bor. A tapasztalatok szerint a meszes talajt előnyben részesíti a homoktalajokkal szemben.

 

Barolo és Barbaresco világhíres borait ez a szőlőfajta adja, belőle azonban Piemonte más részein is készítenek bort, bár jellemzően ezek ott kevésbé robusztusak.

 



Minitanfolyam

Hírlevél

Ha tetszett a cikk iratkozz fel
hírlevelünkre!