A weboldal 320px-es felbontás alá nincsen optimalizálva.
Kérjük tekintse meg nagyobb felbontású eszközről oldalunkat!
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Bormagazin igényesen
Menü
Főoldal
Aktuális
Téma
Életérzés
Kerülőutak
Blog
TOP Gasztro
Programajánló
Borbár
Bor&Business
Karrier
Főoldal
/
Keresés
Találatok száma: 68
Vievinum: minden, amit az osztrákoktól tanulhatunk
Burgenland: az egyik legősibb borvidék a világon
Ausztria másik arca
Ausztria borai hallatán a legtöbb embernek a Grüner Veltliner (zöld veltelini), Blaufränkisch (kékfrankos), esetleg a Zweigelt vagy Sankt Laurent (szentlőrinci) jut eszébe. Rejtőzik azonban néhány egyéb, ritkán emlegetett érdekesség is az osztrák pincékben, melyeket mindenképpen érdemes megkóstolni.
Így lesz valaki egy év alatt végzett borász #7
2019 szeptemberében indítottuk blogsorozatunkat, amiben azt követjük végig, hogyan lesz valakiből a „Soós” egy éves borász tanfolyamának segítségével igazi borász. A mostani beszámoló Füle Lídiától származik, aki a kötelező gyakorlatának egy részét az elmúlt hetekben Ausztriában teljesítette.
Kékfrankos vs. blaufränkisch: mitől más?
Nagyon hasonló adottságokkal és történelmi háttérrel teljesen más utat jár be a kékfrankos az osztrák-magyar határ egyik és másik oldalán. Miért alakult ez így? Hogy kerülhet mégis soproni szőlő osztrák pincébe? Különbözik-e a soproni kékfrankos a pár kilométerrel odébb készített burgenlandi blaufränkisch-től? És persze a fő kérdés: melyik a jobb?
Végigkóstoltuk a jubileumi VieVinum-ot Bécsben - II. rész
Burgenland a maga közel 13 ezer hektárjával főleg vörösborairól ismert borvidék, de fehérborokban is találunk különlegességeket. A Vievinum-on kiállító borászok legnagyobb része innen érkezett.
A bor a legfontosabb mellékszereplő
A nemrégiben a világ legjobb női séfjének választott Ana Roš, a kanadai sztárcukrász Anna Olson és a két Michelin-csillagos burgenlandi Taubenkobel étterem is jelen lesz – persze a legjobb borok társaságában.
Ha április, akkor kékfrankos
12 hazai borvidék közel 50 borászatának több mint 100 kékfrankosa és bikavére lesz kóstolható a Winelovers Kékfrankos Április Nagykóstolóján április 22-én, szombaton 14.00 órától.
Amiben az osztrákok jobbak nálunk
Korábbi tapasztalataim és a Borkollégium egyik legutóbbi mesterkurzusa alapján ki kell jelentenem...
Félédes rozé, terroir fajtapezsgő, kortalan zweigelt
Idén is több száz pincészetbe várták a borkedvelőket. Mi ezúttal négy Illmitzben, Podersdorfban, Golsban és Joisban néztünk körül.
Egy hét, és indul a Martiniloben
Van olyan település, ahol 10-15 pince vesz részt az akcióban, de például Golsban mintegy 80.
Amit az osztrák borcímkék mostantól üzennek
Megváltozik egyes borvidékek elnevezése, előírták, hogy az osztrák „aszú”, azaz az Ausbruch csak Ruszton készülhet, s új szabályok vonatkoznak a pezsgőkészítésre is.
1
2
3
4
5
6
A vinoport.hu oldal süti fájlokat (cookie-kat) használ szolgáltatásai biztosításához. Az
adatvédelmi információkról
itt olvashat.
Elfogadás